Poznat identitet
52

Šta se krije iza monstruoznog ubistva muškarca u Doboju, ljubavni problemi ili novac?

E. M.
Foto: RTRS
Foto: RTRS
Muškarac koji je večeras pronađen svirepo ubijen i zavezan za drvo u Doboju je Saša Kulišić. Za njegovo ubistvo su osumnjičeni supruga i još jedan muškarac, pa se postavlja pitanje da li su u pitanju ljubavni problemi ili novac kojim je raspolagao ubijeni.
Kulišić je u Doboju poznat kao preprodavač automobila i veoma uspješno se bavio ovim poslom. Međutim, večerašnje ubistvo Kulišića koji je sa svojom suprugom imao i djecu, postavlja brojna pitanja.

Osumnjičeni za njegovo ubistvo su ekspresnom policijskom akcijom uhapšeni na području Doboja i Banja Luke, njegova supruga i muškarac koji se, prema nepotvrđenim informacijama, dovodi u ljubavnu vezu sa njom.

Način na koji je ubijen te ostavljen u šumi zavezan za drvo sa trakom preko usta, govori da se radi očigledno o unaprijed isplaniranom događaju, a šta bi mogao biti uzrok svi se pitaju.

S jedne strane bi to mogao biti novac s obzirom na posao kojim se bavio ubijeni, a s druge strane ljubav između njegove supruge i muškarca koji je uhapšen večeras, ili čak oboje, o čemu će se sigurno očitovati i policija.

Kako piše ATV, u kući je pronađen trag krvi što je bio alarm za pokretanje opsežne istrage. Ubrzo je pronađeno tijelo i sumnja se da je Kulišić napadnut na spavanju, odnosno da su ga napadači tvrdim predmetom udarili i onesvijestili. Potom su ga vezali, strpali u automobil i odvezli u šumu gdje je brutalno ubijen.

U toku je kriminalistička obrada uhapšenih, a za sutra je najavljena vanredna konferencija za medije na kojoj će biti iznijeti zvanični stavovi policijskih organa.