Bez javljanja 18 sati
75

Gaza: Izgubljen kontakt sa timom koji je krenuo u pomoć djevojčici zarobljenoj nakon napada

A. L.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Palestinsko društvo Crvenog polumjeseca (PRCS) saopćilo je da su više od 18 sati bez kontakta s timom u centralnoj Gazi koji je poslan da spasi šestogodišnju djevojčicu.

Djevojka Hind je ostala zarobljena u automobilu nakon što se u ponedjeljak zapalio poslije napada. Ona je bila u automobilu sa šest članova svoje porodice. Svi su poginuli osim nje, saopštio je PRCS.

"Duboko smo zabrinuti za sigurnost tima hitne pomoći koji je sinoć krenuo u misiju spašavanja šestogodišnje djevojčice Hind Rajab iz grada Gaze", saopćeno je iz PRCS-a i dodano da sudbina tima i djevojčice nije poznata.

PRCS je objavio audio snimak koji navodno predstavlja trenutak kada je pucano na automobil. Na snimku, 15-godišnji Layan Hamadeh, koji je u srodstvu sa Hindom, čuje se kako razgovara sa doktorom Crvenog krsta i vapi za pomoć.

"Pucaju na nas. Tenk je odmah pored mene. U autu smo, tenk je odmah pored nas", viče Layan, usred intenzivne pucnjave u pozadini.

Layan tada utihne, nakon što je vatra prestala. Doktor na telefonu pokušava da razgovara s njim, ponavljajući: "Halo? Zdravo?" ali ne čuje nikakav odgovor.