Obratio se i Đajić
20

Članovi i simpatizeri SNSD-a najavili blokadu Banje Luke ako bude sazvana sjednica Skupštine Grada

A. Ku.
Foto: Facebook
Foto: Facebook
U slučaju da bez SNSD-a bude sazvana sjednica Skupštine Grada Banja Luka, članovi i simpatizeri ove stranke su najavili da će izvršiti blokadu ulica.

Riječ je o zaključku današnjeg sastanka svih struktura Gradskog odbora SNSD-a održanog na inicijativu Savjeta za boračka pitanja i predsjednika Gradskog odbora SNSD-a Banja Luka Vlade Đajića.

Đajić je nakon sastanka rekao da su u ovoj stranci dobili najavu da će Skupština zakazati vanrednu sjednicu na kojoj žele da usvoje rebalans te da SNSD neće biti pozvan.

Rekao je da bi time počinili krivično djelo jer nakon 1. januara rebalans ne može biti usvojen.

Đajić je istakao da je to bezakonje i da se neće tolerisati te istakao da su pozvali odbornike, gradonačelnika, tužilaštvo i policiju da rade svoj posao.

"Nećemo tolerisati brutalno kršenje zakona i kriminalne radnje Draška Stanivukovića. Ovo je bitka za opstanak naših zakona i institucija. Nećemo i ne smijemo dopustiti da ih ljudi poput Stanivukovića pregaze, obezvrijede i unište", naveo je Đajić.

U slučaju zakazivanja sjednice Skupštine Grada, Đajić je pozvao prisutne na protest, kako je naveo, za odbranu Banje Luke ispred Gradske uprave u četvrtak u 8:30 sati.