Iznenađujuća odluka
7

Ron DeSantis odustao od američkih predsjedničkih izbora i borbe s Donaldom Trumpom

A. L.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Guverner Floride Ron DeSantis, koji je ušao u republikanske predsjedničke predizbore kao najveća prijetnja Donaldu Trumpu, objavio je da završava svoju kandidaturu za Bijelu kuću gotovo sedam dana nakon neuspješnog nastupa u Iowi.
U videosnimku na mreži X, DeSantis je rekao da nema jasnog puta do predsjedničkog uspjeha njegove kampanje.

"Da postoji nešto što mogu učiniti da proizvedem povoljan ishod, više zaustavljanja kampanje, više intervjua, učinio bih to, ali ne mogu tražiti od onih koji nas podržavaju da volontiraju i doniraju svoje resurse ako nemamo jasan put do pobjede. Sukladno tome, danas obustavljam svoju kampanju", napiasao je DeSantis.

Citirao je Winstona Churchilla koji je jednom prilikom rekao da uspjeh nije konačan, a neuspjeh nije fatalan.

"Važna je hrabrost da se nastavi. Iako je ova kampanja završila, misija se nastavlja ovdje na Floridi. I dalje ćemo pokazivati kako se vodi ​​država. Hvala vam i Bog vas blagoslovio", napisao je.

Njegov neuspjeh da ispuni visoka očekivanja od svoje kandidature već je izazvao val dvoumljenja bliskih saveznika i savjetnika. Neki vjeruju da je DeSantisu trebalo predugo da napadne Trumpa. Drugi misle da je njegov tim podcijenio bivšu guvernerku Južne Karoline Nikki Haley.

Više ih je i dalje uvjereno da DeSantis nije mogao ništa učiniti kako bi oslobodio stranku od Trumpovih odanih i brojnih sljedbenika.