Euforija i u BiH
224

Hajduk ruši sve rekorde, 637 osoba se u malom bh. gradu učlanilo u splitski klub

N. M.
Foto: Torcida Split - koreografije/Facebook
Foto: Torcida Split - koreografije/Facebook
Hrvatski nogometni klub Hajduk poznat je već decenijama kao jedan od najvoljenijih na prostorima bivše Jugoslavije, a to se iznova dokazuje i u 2024. godini.

Splitski klub ruši sve rekorde po broju članova pošto je već prvog dana nove godine bio prešao cifru od 10.000, što se ranije nije dešavalo.

Trenutno Hajduk ide i ka apsolutnom rekordu jer broji otprilike 67.500 članova, a rekord je prošle godine postavljen sa 105.000 članova.

Zanimljivo je da je jučer ovaj klub dobio i značajan broj članova iz Čapljine, gdje je članom Hajduka postalo 637 osoba, javio je Čapljinski portal.

Možda se nekome ta cifra i ne čini prevelikom, ali treba uzeti u obzir da Čapljina ima oko 25.000 stanovnika, dok u isto vrijeme naši najveći klubovi Željezničar i Sarajevo broje oko 4.000 članova.

Kako je objavio Čapljinski portal, nakon završetka masovnog učlanjenja u jednom od kafića upriličena je i velika bakljada u centru grada.

Podsjećamo, Hajduk je jesenji šampion Hrvatske i na polusezoni ima 41 bod kao lider prvenstva, a prvi pratioci su mu Rijeka (35 bodova i utakmica manje) te Dinamo (34 boda i dvije utakmice manje).

Prvi meč druge polusezone Hajduk će igrati naredne nedjelje na Poljudu, gdje će mu gostovati Rijeka.