Australian Open
70

Đoković uz dosta problema izbacio Australca i plasirao se u treće kolo

N. M.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Najbolji teniser svijeta Novak Đoković uspio je uz dosta problema da preskoči i drugu prepreku na prvom Grand Slam turniru sezone Australian Openu, pošto je s 3:1 pobijedio Australca Alexeija Popyrina (43. na ATP listi).

Meč je dobro počeo za Đokovića i u prvom setu je on rutinski slavio sa 6:3 nakon nepunih 40 minuta igre, ali onda su uslijedili problemi.

Popyrin je napravio break na početku drugog seta i poveo s 3:1. Đoković se uspio na trenutak spasiti oduzevši servis Australcu pri rezultatu 5:3, ali potom Popyrin uzvraća breakom i dolazi do 6:4 za poravnanje u setovima (1:1).

S dobrom igrom je Popyrin nastavio i u trećem setu, gdje je bio nadomak breaka u desetom gameu i osvajanja seta, ali Đoković na nevjerovatan način spašava četiri set-lopte i poravnava na 5:5.

Potom je set otišao u tie-break, a u njemu je Đoković "slomio" značajno mlađeg rivala i slavio sa 7:4 za 7:6 i 2:1 u setovima.

Ključni je u trećem setu bio peti game, kada Đoković pravi break za 4:2, a potom je priveo meč kraju. No, zanimljivo je da je prvo propustio četiri meč-lopte, a tek onda stigao do 6:3.

Meč je trajao tri sata i deset minuta.

U trećem kolu, odnosno šesnaestini finala turnira, Đokovića čeka duel s Argentincem Tomasom Martinom Etcheverryjem, koji je eliminisao Gaela Monfilsa (3:0).

Rezultat:

Đoković - Popyrin 3:1 (6:3, 4:6, 7:6(4), 6:3)