Akcija "Dama"
31

Zbog prodaje sedam kilograma droge u Brčkom uhapšene četiri osobe

A. K.
Fotografija je ilustrativnog karaktera (Foto: A. K./Klix.ba)
Fotografija je ilustrativnog karaktera (Foto: A. K./Klix.ba)
Na prostoru Brčko distrikta izvedena je policijska akcija kodnog naziva "Dama", u kojoj su uhapšene četiri osobe. Svi uhapšeni su osumnjičeni za prodaju sedam kilograma droge.

Policija Brčko distrikta danas je pod nadzorom Tužilaštva, a na osnovu naredbe Osnovnog suda realizovala akciju kodnog naziva "Dama". Kako je zvanično saopćeno, uhapšene su četiri osobe zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

"Tokom akcije izvršeni su pretresi četiri stambena objekta na četiri lokacije, zatim četiri osobe i jedno motorno vozilo. Prilikom pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji se mogu koristiti u krivičnom postupku i to: osam mobilnih telefona raznih marki, snimač videonadzornog sistema, tablet, dvije drobilice, kao i određena količina nepoznate biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu", naveli su iz brčanske policije.

Provodeći navedenu operativnu akciju, policija je dokumetovala da su I.R. 1998. godište, A.A. 1998. godište, A.Š. 1997. godište i D.M. 1976. godište, svi iz Brčkog, od mjeseca maja 2023. godine pa sve do danas na području distrikta izvršili promet oko pet kilograma opojne droge amfetamin speed i oko dva kilograma opojne droge marihuana.

Uhapšeni će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nakon kriminalističke obrade biti predati u dalju nadležnost Tužilaštvu Brčko distrikta.