Pitanje subvencije
86

Karamehić Abazović se ponovo oglasila: Stojim iza rečenog, govorila sam o specifičnoj grupi mladih

A. Ku.
Foto: Facebook/Klix.ba
Foto: Facebook/Klix.ba
Zastupnica Naroda i pravde (NiP) u Parlamentu BiH Mia Karamehić Abazović poručila je da je govorila o specifičnoj grupaciji mladih kada je rekla da "hiperprivilegovana kasta koja ima novca priuštiti sebi stanove u KS zahtjeva više".

Ona se putem društvenih mreža osvrnula na mlade u Kantonu Sarajevo koji izražavaju nezadovoljstvom iznosom subvencije za rješavanje stambenog pitanja, a koja iznosi 4.800 KM.

Kako je navela putem platforme X stoji iza svega rečenog.

"Cilj bi valjda trebao biti da onima koji nemaju pružimo mogućnost a ne da dodatno dajemo onima koji već imaju. I da, jesam ušla u PSBiH putem kompenzacije i upravo zato nemam potrebu lagati ljude niti ih novcem nagrađivati za glasove", navela je Karamehić Abazović.

Dodaje da nije govorila o mladima kao populaciji već specifičnoj grupaciji.

"Ljudima poput bivšeg ministra Kaplana koji su dobivali i dobivaju te novce dok radnice u trgovini mogu sanjati garsonjeru. P.S. Kao neko ko je također vrlo privilegiran (neovisno o politici) ne mislim da populaciju kojoj pripadam treba dodatno finansirati", istakla je.

Na kraju je navela da je prva inicijativa koju je imala u PSBiH uštedjela kompletnu njenu bruto platu u budžetu i sve dodatne troškove.

"I uštedjet će mnogo više u narednim godinama. Usput, info o aktivnosti zastupnika vam nije tačan", zaključila je.