Budžet za 2024. godinu
0

Mostar planira izdvojiti 800 hiljada KM za pomoć mladima pri kupovini prve nekretnine

G. Š.
Foto: G. Š./Klix.ba
Foto: G. Š./Klix.ba
Gradonačelnik Mostara Mario Kordić je najavio subvencioniranje mladih za kupovinu prve nekretnine i pomoć roditeljima djece koja idu u privatne vrtiće sa iznosom od 800 hiljada KM iz Gradskog budžeta za 2024. godinu.

Prijedlog za subvencioniranje, kako je Kordić naglasio, usaglašen je na današnjem kolegiju gradonačelnika i bit će upućen prema Gradskom vijeću, kako bi se uvrstio u donošenje budžeta za narednu godinu.

Mario Kordić (Foto: G. Š./Klix.ba)
Mario Kordić (Foto: G. Š./Klix.ba)

"U skladu s našom idejom da potičemo o(p)stanak i podižemo kvalitetu života predložit ćemo uvođenje dvije nove pozicije u budžet 2024. godine. Za ove dvije pozicije predvidjeli smo iznos od 800 hiljada KM. Modele i kriterije za dodjelu ćemo predložiti kroz posebne odluke nakon usvajanja budžeta za 2024. godinu", naglasio je mostarski gradonačelnik.

Podsjetimo da je Kordić ranije kazao kako Grad Mostar planira ambiciozan budžet za 2024. godinu težak 140 miliona KM, a nacrt je 8. decembra usvojilo Gradsko vijeće Mostara, koje bi do kraja ove godine također trebalo usvojiti glavni financijski dokument grada koji će biti za 10 miliona KM bogatiji od lanjskog.

"Nacrt budžeta pokazuje da smo ambiciozno krenuli s povećanjem budžeta, koje nam omogućava i porast prihoda, a koje svjedočimo sve tri godine. To ne pada s neba, nego je produkt aktivnosti koje se rade u Gradskoj upravi Mostara. Lično se veselim novom budžetu 2024. godine, novim projektima i siguran sam da ćemo isporučiti ono što građani od nas očekuju, a to je mnoštvo infrastrukturnih projekata, projekata kulture, socijale i svega onoga što smo komunicirali svih ovih godina", rekao je Kordić nakon što je Gradsko vijeće usvojilo nacrt tog dokumenta na sjednici koja je 8. decembra održana u Gradskoj vijećnici.