Razočaravajuća jesen
150

Iz Željezničara o krizi: Razumijemo razočarenje navijača, obnova tima je prioritet

N. K.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Fudbalski klub Željezničara danas se saopštenjem obratio članovima, navijačima i prijateljima nakon katastrofalne jesenje polusezone koju su Plavi okončali na 10. mjestu Premijer lige Bosne i Hercegovine.
"Iza nas je razočaravajuća polusezona u domaćim takmičenjima, obilježena serijama poraza i zabrinjavajućom neefikasnošću naše ekipe. Razumijemo vaše razočaranje jer ga duboko osjećamo i mi. Naš angažman u klubu nije samo profesionalna obaveza, već i lična strast i ljubav koja nas životno određuje. Rukovodeći klubom s bogatom historijom i tradicijom, svjesni smo odgovornosti koju nosimo", istakli su pa poručili:

"Nakon uspješnih nastupa u pretkolima Konferencijske lige i uspješnom početku prvenstva pobjedom i dobrom igrom nad trenutno ubjedljivo prvoplasiranim Borcem iz Banja Luke, vjerovali smo da je tim na pravom putu da ove sezone ostvari rezultate koji bi odrazili pozitivan trend organizacione i finansijske stabilizacije kluba. Ipak, prikazane igre i ostvareni rezultati daleko su od naših očekivanja i renomea kuba."

Željezničar se u protekle dvije i po godine suočio s brojnim izazovima, prije svega finansijske prirode.

"Želimo da budete potpuno svjesni situacije u kojoj se nalazimo. Ipak, i pored istrajanja na finansijskoj stabilizaciji, svjesni smo ozbiljnosti situacije te ćemo tokom zimske pauze poduzeti hitne i neophodne korake na rekonstrukciji rostera i dovođenju igračkih pojačanja kako bi ekipa bila bitno konkurentnija tokom proljetne polusezone. Ove aktivnosti, istovremeno, uključuju angažman sportskog direktora te stavljanje u funkciju saradnje s Nogometnim savezom Saudijske Arabije (SAFF) na dovođenju ciljanih pojačanja, kao i raskide ugovora s igračima koji nisu zadovoljili kriterije našeg kluba", poručili su iz kluba.

Na kraju obraćanja podvukli su da očekuju podršku navijača, kao i do sada, te da će to biti ključni faktor za izlazak iz krize.