Posljednje jesenje kolo
44

Tuzla City nagrađuje svoje navijače besplatnim ulazom na duel protiv Sloge

E. B.
Foto: FK Tuzla City
Foto: FK Tuzla City
U 18. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine Tuzla City će sutra na Gradskom stadionu Tušanj dočekati Slogu meridian.

Čelnici tuzlanskog kluba su odlučili nagraditi svoje navijače, te će ulaz na utakmicu biti besplatan.

Na današnjoj konferenciji za medije uoči sutrašnjeg duela obratili su se trener Saša Krsmanović i kapiten Huso Karjašević.

"Došla je ta zadnja utakmica u ovoj polusezoni. Cilj je isti, pobjeda, i samo to bi nas zadovoljilo sutra ali mislim da smo spremni u svakom smislu da sutra ostvarimo taj pozitivan rezultat poslije utakmice u Igmanu gdje nam je taj poraz došao neplanirano. Mislim da sutra uz jednu želju, volju, zalaganje i htijenje ne bi trebalo da bude problema. Momci su spremni, svi su u rosteru i ja sutra očekujem da jednom dobrom igrom, kao protiv Željezničara i Širokog, na našem terenu završimo ovu turbulentnu sezonu pobjedom koja će nas sigurno zadovoljiti i dati neke realne šanse da izborimo opstanak u idućoj polusezoni", rekao je krsmanović.

"Kao što je već šef rekao, posljednja utakmica, posljednje kolo polusezone. O Slogi ne treba puno pričati, dovoljno govori njihova forma i stanje na tabeli. Što se tiče nas, u dobrom raspoloženju dočekujemo ovu utakmicu. Veoma značajna utakmica za nas. Mislim da smo podigli i mi našu formu u ovim posljednjim utakmicama kao što se pokazalo u posljednje dvije utakmice kući, gdje smo osvojili šest bodova bez primljenog pogotka. U Konjicu nismo baš imali sreće, nije nas sreća pratila što se tiče tih propuštenih prilika. Nadam se da će sutra sreća biti na našoj strani i da ćemo doći do tri boda. Mi s tri boda vjerovatno izlazimo iz crvene zone i idemo kući veoma sretni i zadovoljni", dodao je Karjašević.

Susret Tuzla City - Sloga Meridian igra se u subotu na stadionu Tušanj s početkom u 13 sati uz direktan televizijski prijenos na Arena 1 Premium kanalu.