Konferencijska liga
0

Tok utakmice: Zrinjski - Aston Villa 1:1

N. M.
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: T. S./Klix.ba)
Nogometaši Zrinjskog i Aston Ville večeras su u Mostaru odigrali svoj meč 6. kola grupne faze Konferencijske lige, Plemići su osvojili veliki bod jer je završilo 1:1, a tekstualni prijenos susreta možete pratiti na portalu Klix.ba.
Kraj utakmice! Zrinjski slavi veliki bod. Završilo je 1:1, a junak je Matija Malekinušić!

90+3' - Nevjerovatno, ali Aston Villa sada uopće ne želi napasti. Englezi čuvaju rezultat jer ih bod ostavlja na prvom mjestu!

90' - Četiri minute nadoknade vremena.

88' - Pogodio je Malekinušić rašlje gola Aston Ville za poravnanje (1:1). Zrinjski je pred podvigom i osvajanjem boda!

87' - GOOOOOOOOL! Zrinjski je poravnao! Malekinušić je postigao spektakularan gol!

84' - Nova velika prilika za Hrvanovića! Izašao je sam pred Marschalla, ali pokušao ga je zaobići i golman Ville ga zaustavlja. Nevjerovatno!

Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

82' - Nevjerovatna šansa za Zrinjski! Golman Ville je napucao svog saigrača, Hrvanović je nakon toga išao sam ka golu, ali lopta je padala i previše odskočila te je igrač Plemića nije uspio spustiti u nebranjenu mrežu!

81' - Nogometaš Aston Ville je postigao gol direktno iz kornera, ali je on poništen zbog prekršaja nad Marićem!

76' - Velika šansa i za Aston Villu! Duran je šutirao, a Marić dobro odbranio. Nakon toga Jakovljević otklanja opasnost pred golom Zrinjskog.

74' - Velika šansa za Zrinjski! Ćorluka je odjednom ostao sam pred golom Aston Ville poslije kornera, ali očajno je zahvatio loptu i poslao je pored gola!

71' - Ćorluka je propustio veliku šansu za Zrinjski nakon ubačaja iz slobodnog udarca. Poslao je loptu preko prečke, ali na kraju je signaliziran i ofsajd.

68' - Sabljić i Hrvanović su u timu Zrinjskog zamijenili Ćužea i Memiju.

65' - Mogao je sada Zrinjski ekspresno uzvratiti! Ćuže je prošao po lijevoj strani, ali na kraju ubačajem nije uspio pronaći nikoga od svojih saigrača. Šteta.

61' - GOOOL! Povela je Aston Villa! Zaniolo je pogodio nakon što je lijepo primirio loptu poslije centaršuta McGinna s lijeve strane.

58' - Digne i McGinn su zamijenili Morena i Ramseyja kod Aston Ville.

56' - Kiš je lošim dodavanjem upropastio potencijalno opasan napad Zrinjskog. Imaju Mostarci dosta prostora za kontranapade, ali ga zasad ne koriste najbolje.

55' - Moreno s lijeve strane centaršutem traži Diabyja, ali loptu hvata golman Marić.

51' - Identičnu sliku na terenu gledamo kao i u prvom dijelu - Aston Villa drži loptu i kruži oko šesnaesterca Zrinjskog, ali ne uspijeva da ugrozi mrežu Marića na pravi način.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme. Nadamo se da će biti sadržajnije od prvog.

45' - Završeno je dosadno prvo poluvrijeme. Gledali smo pravu nogometnu uspavanku bez pogodaka, ali i većih uzbuđenja.

U drugom meču grupe E trenutno u Varšavi Legija vodi s 1:0 protiv AZ Alkmaara. Prema trenutnom stanju na tabeli u nokaut fazu s prvog mjesta ide Aston Villa (13 bodova), a s drugog Legia (12 bodova).

45' - Tri minute nadoknade vremena.

43' - Finiš je prvog dijela, a definitivno možemo zaključiti da gledamo slabu nogometnu predstavu. Nema uzbuđenja.

41' - Zaniolo šutira iz teške pozicije iskosa s 25 metara, a Marić brani.

37' - Zaniolo je zaradio prvi žuti karton na utakmici. Oštro je faulirao Ivančića.

36' - Radić je sada u kaznenom prostoru Zrinjskog u ruku napucao saigrača Zlomislića, ali srećom po Plemiće nije dosuđen jedanaesterac za Aston Villu.

Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

33' - Povrijeđeni Čanađija ipak napušta igru. Zamijenio ga je Kiš.

31' - Zaniolo prolazi po desnoj strani i centrira na peterac, ali šut Durana zaustavlja Marić.

29' - Čanađija se žalio na povredu, ali čini se da je sada sve u redu i da će veznjak Zrinjskog nastaviti utakmicu.

26' - Aston Villa gotovo konstantno ima loptu u svom posjedu u posljednjih desetak minuta i sve je veći njen pritisak na gol Zrinjskog. No, prvak BiH se zasad odlično brani.

22' - Odličan napad Zrinjskog preko Malekinušića, ali njegov centaršut je na kraju ipak završio u rukama golmana Marschalla.

19' - Cash je šutirao s ivice kaznenog prostora, lopta je zakačila Ćužea, ali je Marić to uspio odbraniti bez problema.

14' - Prvak Bosne i Hercegovine od početka pruža dobar otpor favorizovanim Englezima i gledamo potpuno ravnopravnu borbu dva rivala.

Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

8' - Bilbija je zaustavljen u prvom opasnijem napadu Zrinjskog na utakmici. Izveli su Plemići i korner, ali nisu uspjeli uputiti i udarac u okvir gola.

2' - Zaniolo je već u drugoj minuti propustio dobru priliku za Aston Villu. Sa sedam metara je poslao loptu visoko preko gola Zrinjskog.

1' - Počela je utakmica!

18:40 - Glavni sudija utakmice biće Mađar Balázs Berke, kojem će pomagati sunarodnjaci Vencel Tóth i Balázs Szert.

18:35 - Aston Villa je lider na tabeli s 12 bodova i večeras joj je potreban samo bod da osigura prvo mjesto, a Zrinjski je sa 3 boda na posljednjoj poziciji.

U isto vrijeme se igra meč Legije i AZ-a u poljskoj Varšavi.

18:30 - Na klupi Zrinjskog su ostali Sefo, Hrvanović, Kiš, Marin, Mišić, Prskalo, Sabljić i Senić.

S klupe za rezerve će šansu u timu Aston Ville čekati Martinez, Chambers, Diego Carlos, Digne, Kamara, McGinn, O'Reilly i Watkins.

18:25 - Utakmica neće imati preveliku rezultatsku važnost jer je Aston Villa osigurala plasman u nokaut fazu, za koju Zrinjski nema više nikakve šanse.

Prvi duel ovih timova je u oktobru pripao Aston Villi, koja je tada do pobjede stigla golom McGinna u 94. minuti susreta.

18:20 - Treneri Mario Ivanković i Unai Emery odabrali su sastave za ovaj duel na stadionu Pod Bijelim brijegom.

Zrinjski će utakmicu početi sa sljedećih jedanaest nogometaša: Marić, Ćorluka, Radić, Jakovljević, Memija, Čanađija, Zlomislić, Ivančić, Ćuže, Ivančić, Malekinušić i Bilbija.

S druge strane, Emery se odlučio Zrinjskom suprotstaviti sljedeći tim: Marschall, Cash, Konsa, Pau Torres, Moreno, Zaniolo, Dendoncker, Douglas Luiz, Ramsey, Diaby, Duran.

18:15 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba dobro došli na direktan tekstualni prijenos utakmice 6. kola Konferencijske lige između Zrinjskog i Aston Ville, koja na stadionu Pod Bijelim brijegom počinje u 18:45.