Položeno cvijeće
58

U Tuzli počelo obilježavanje Dana državnosti BiH: Istrajat ćemo na izgradnji moderne države

A. K.
Foto: A. K./Klix.ba
(Foto: A. K./Klix.ba)
Polaganjem vijenaca i cvijeća te odavanjem počasti u kompleksu Slana Banja u Tuzli jutros je počelo obilježavanje 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

U kompleksu Slana Banja u Tuzli okupili su se brojni zvaničnici, predstavnici kantonalne vlade i skupštine, članovi nevladinih organizacija i udruženja te građani koji žele obilježiti Dan državnosti BiH.

"Obilježavanje najznačajnijih datuma i praznika je od iznimne važnosti. Ovo je naša domovina kojoj moramo posvetiti svu svoju pažnju i energiju te da mladim generacijama ukažemo na značaj datuma iz prošlosti, odnosno da su ljudi prije 80 godina imali viziju jedne moderne i savremene države", kazao je predsjedavajući Skupštine TK Žarko Vujović.

Foto: A. K./Klix.ba
Foto: A. K./Klix.ba

Naveo je da se previše pažnje posvećuje određenim negativnostima u aktuelnom vremenu.

"Ali, uvijek ima kritična masa ljudi, Bosanaca i Hercegovaca koji su spremni da ustraju na izgradnji moderne države BiH i njenom putu ka euroatlanskim integracijama", naveo je Vujović.

Dvadeset i pet novembar veliki dan predstavlja i za Edina Hadžimuhamedovića, predsjednika Saveza dobitnika najvećih ratnih priznanja TK. Prema njegovom mišljenju, istinski patriota je osoba koja voli svoju državu, unapređuje je i gradi, a po potrebi i brani.

"Danas smo ponosi na hiljadugodišnju historiju BiH te osamdesetu godišnjicu obnavljanja njene državnosti u priznatim granicama. Kao kompletna Armija RBiH veoma smo ponosni na odbranu koju smo postigli. Osjećaje ponosa, radosti i ljubavi za državom nastojimo prenijeti i na mlađe naraštaje", kazao je Hadžimuhamedović.

Foto: A. K./Klix.ba
Foto: A. K./Klix.ba

Obilježavanje Dana državnosti BiH u Tuzli se nastavlja svečanom sjednicom Skupštine TK, a zatim i defileom kroz gradske ulice. Centralna manifestacija će biti upriličena na Trgu slobode.