Veliki trijumf
55

Sinner u fantastičnom meču pobijedio Đokovića i zakomplikovao stanje u grupi

E. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Italijanski teniser Jannik Sinner je u drugom kolu završnog Mastersa u Torinu pobijedio prvog igrača svijeta Novaka Đokovića sa 2:1 po setovima.

Prvi set je pripao italijanskom igraču koji je u 11. gemu napravio odlučujući brejk i tako došao do vodstva od 1:0 u setovima.

U drugom setu nije bilo prilika za oduzimanje servisa pa se otišlo u tie break gdje je uspješniji bio srbijanski teniser i izjednačio rezultat na 1:1 u setovima.

Sinner je u šestom gemu trećeg seta napravio drugi brejk na meču da bi mu Đoković uzvratio već u sljedećem i vratio stvari na početak. Do kraja nije bilo prilika za brejk te se ponovo otišlo u 13. igru gdje je sada uspješniji bio Italijan koji je došao do pobjede u ovom meču.

Đokovića u posljednjem kolu očekuje duel sa poljskim teniserom Hubertom Hurkaczom dok će Sinner odmjeriti snage sa Holgerom Runeom.

U posljednjem meču Novaku je potrebna pobjeda od 2:0 kako bi bio siguran kada je plasman u polufinale u pitanje. U slučaju da izgubi set, biće mu potrebno da Sinner pobijedi Runea, a ako Danac pobijedi Italijana, srbijanski teniser će ići dalje samo ako pobijedi bez izgubljenog seta. Svaki drugi ishod znači eliminaciju najboljeg igrača svijeta sa Mastersa u Torinu.

Rezultat:

Jannik Sinner (Italija) - Novak Đoković (Srbija) 2:1 (7:5, 6:7 (5), 7:6 (2))

Tabela: