Propušta okupljanje
81

Novi problemi za Miloševića, povrijedio se još jedan standardni reprezentativac

E. K.
Savo Milošević (Foto: NS BiH)
Savo Milošević (Foto: NS BiH)
Bosanskohercegovački nogometni reprezentativac Sead Kolašinac povrijedio se na jučerašnjoj utakmici njegove Atalante i Udinesea.

Kako pišu italijanski mediji Kolašinac je istegao mišić na lijevoj nozi zbog čega će najvjerovatnije propustiti okupljanje Zmajeva koje je zakazano za danas.

Calciomercato piše da je Kolašinac u dogovoru sa ljekarskim timom naše reprezentacije dobio dozvolu da propusti ovo okupljanje.

Podsjetimo, ranije su zbog povrede otpali Ibrahim Šehić, Adrian Leon Barišić i Anel Ahmedhodžić, a Miralem Pjanić i Edin Džeko su dobili dozvolu da propuste ovo okupljanje.

Zmajeve u novembarskom ciklusu kvalifikacija za Euro očekuju utakmice protiv Luksemburga 16. novembra u gostima i Slovačke tri dana kasnije u Zenici.

Kolašinac je ove sezone u dresu sastava iz Bergama odigrao 15 utakmica u svim takmičenjima, upisao je po pogodak i asistenciju.

Karijeru je započeo u Karlsruheu, a još je igrao za omladince Hoffenheima, Stuttgarta i Schalkea nakon čega je i debitovao za prvi tim Rudara.

Uslijedio je transfer u Arsenal odakle je otišao u Marseille gdje se zadržao samo pola sezone prije nego li je pojačao ekipu Atalante.

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine je ovaj 30-godišnjak odigrao 57 utakmica i nije se upisao u strijelce.