Dva velikana
102

Pogledajte susret Đokovića i Messija na dodjeli Zlatne lopte, zagrlio je i Leovu suprugu

H. H.
Novak Đoković se srdačno pozdravio s Messijevom suprugom (Foto: Twitter)
Novak Đoković se srdačno pozdravio s Messijevom suprugom (Foto: Twitter)
Francuski časopis France Football proglasio je Lionela Messija osvajačem Zlatne lopte, najvećeg individualnog priznanja u svijetu nogometa koje označava najboljeg igrača za prošlu sezonu, a ceremoniji je prisustvovao veliki broj poznatih ličnosti među kojima je i Novak Đoković.

Messi je osmi put u karijeri stigao do Zlatne lopte, a neposredno pred početak ceremonije na crvenom tepihu se pojavio i najbolji teniser svijeta Novak Đoković koji je igranje na Mastersu u Parizu iskoristio i za dolazak na ovaj eminentni skup.

Đoković se srdačno pozdravio s Messijem, ali i s njegovom suprugom Antonellom koju je i zagrlio, te je potom ušao unutra.

"Ponosan sam jer mi je ovo prvi put da prisutvujem ceremoniji dodjele Zlatne lopte. Kao teniseru, privilegija mi je biti ovdje", rekao je Đoković koji je uručio Zlatnu loptu Aitani Bonmati (Barcelona) u izboru za najbolju nogometašicu svijeta.

Prestižni trofej je kao i prošle godine dodijeljen na osnovu performansi tokom cijele sezone, a ne kalendarske godine kako je ranije bio slučaj. Kolektivni aspekt i osvojeni pehari bili su u drugom planu, u korist individualnih nastupa, uzimajući u obzir talent, sportski duh i cjelokupnu karijeru igrača.