Nova ilustracija
979

Bh. umjetnik o koncertu Prijović u Zetri: Može li me neko podsjetiti kako izgleda dostojanstvo i prkos?

D. J.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Bosanskohercegovački umjetnik Midhat Kapetanović svojim ilustracijama koje objavljuje na Instagramu daje svoje mišljenje ili sud o aktualnim događanjima i pojavama u BiH, regiji i svijetu.

Tako se sada osvrnuo i na sinoć održani koncert Aleksandre Prijović u prepunoj Zetri u Sarajevu.

"Sjećate li se vi dana kada je sarajevska mladež ugledala dvoranu ZETRA u plamenu i jednim glasom rekla "NIKAD VIŠE"? Ne sjećam se ni ja. Može li me neko podsjetiti kako izgleda dostojanstvo i prkos?", napisao je uz ilustraciju na kojoj je prikazana Zetra i Vučko koji u rukama nosi zastave BiH i Palestine.

Održavanje koncerta Aleksandre Prijović jučer je komentirala i gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić nakon što su mnogi na društvenim mrežama naveli da je to neprikladno zbog bombardovanja Gaze.

"Kao gradonačelnica Sarajeva nemam ovlaštenja da zabranim ili odobrim održavanje koncerata i nastupa u gradu, ali zato vi, moji sugrađani, imate pravo da odlučite da li ćete ići ili ne. Ne upravljamo dvoranama niti dajemo bilo kakve saglasnosti za koncerte ili izvođače koji nastupaju. Svako ima pravo izbora", poručila je.

Inače, Prijović će u Sarajevu održati još dva koncerta - večeras i sutra s početkom u 20:30.