Preko puta Vijećnice
154

U nedjelju će u Sarajevu biti organizovan skup podrške palestinskom narodu

S. Š.
Fotografija sa skupa podrške Palestincima 2021. godine (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Fotografija sa skupa podrške Palestincima 2021. godine (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Palestinska zajednica u Bosni i Hercegovini organizuje skup podrške palestinskom narodu koji će biti održan na platou preko puta Vijećnice u nedjelju 22. oktobra.

Skup podrške na platou preko puta Vijećnice održat će se u periodu od 11 do 13 sati, a iz Palestinske zajednice u BiH pozvali su građane da ponesu palestinske zastave i svoje transparente.

Ovo će biti drugi skup podrške Palestini i palestinskom narodu od kako je izraelsko-palestinski sukob eskalirao sedmog oktobra.

"Osjećamo veliku podršku u Bosni i Hercegovini, od svih građana i naroda ove prijateljske zemlje te još jednom pozivamo građane da nam se pridruže u nedjelju 22. oktobra na velikom skupu za mir u Palestini, a protiv terorizma i agresije izraelske okupatorske sile, koji će biti održan u Sarajevu na platou prekoputa Vijećnice sa početkom u 11:00 sati", poručili su iz Palestinske zajednice u BiH.

Podsjetit ćemo, 12. oktobra je neformalna grupa građana, kako su se nazvali prijatelji Palestine, organizovala kolonu vozila od Stupa do Vijećnice, a gradom su se vijorile zastave Palestine kao znak podrške i solidarnosti s palestinskim narodom.

Također ćemo podsjetiti da je Palestinska organizacija u BiH i prethodnih godina organizovala skupove podrške Palestincima. Na posljednjem koji je bio organizovan 22. maja 2021. godine okupilo se nekoliko stotina ljudi koji su uz muziku, plakate i zastave poslali poruku podrške narodu Palestine.

Jedna od poruka je bila: "Zaustavite etničko čišćenje".