Prozvao je na Instagramu
36

Goran Ivanišević tužio bivšu suprugu: Traži 2,5 miliona eura i pola stana od kćerke

N. O.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Goran Ivanišević podnio je niz tužbi proiv svoje bivše supruge i kćeri, prenio je Nacional.hr, a bivši teniser oglasio se o cijeloj situaciji na svom Instagram profilu.

Ivanišević je na Instagramu podijelio poruku u kojoj proziva svoju bivšu suprugu Tatjanu Dragović te je optužuje da je prisvojila njegov novac.

"Ovako, onog trenutka kad sam se usudio potraživati novce koje sam zaradio prije i tokom braka, koje je T.D. prisvojila mimo svih zakona i ugovora, postao sam porodični nasilnik i miljenik sudova. Sad samo još čekam tužbu koja bi trebala utvrditi da je dotična T.D. osvojila Wimbledon i dvije olimpijske medalje, a možda osvojila i još neki Grand Slam, ali to još sud treba utvrditi", naveo je u poruci.

U nastavku je poručio: "Za sve upite i ostalo, molim da se javite mojim advokatima gospodinu Mandiću i gospodinu Staniću koji se bave ovim slučajem već dugo vremena".

Prije ove objave Nacional.hr je otkrio da su na uvid dobili opsežnu dokumentaciju, a koja se tiče brojnih tužbi koje je penzionisani teniser pokrenuo protiv Dragović.

Kako dalje navode tužbe je pokrenuo kako bi bivšoj suprugi oduzeo dio imovine koja joj je pripala na osnovu ranije potpisanih sporazuma, a od nje traži i po svemu sudeći povrat izmišljene pozajmice od čak 2,5 miliona eura.

Tatjani Dragović su zbog niza tužbi blokirani svi računi i zabranjeno raspolaganje imovinom. Ivanišević je tužio i kćer Amber te traži polovicu stana koji joj je darovala Tatjana Dragović, tvrdi da je ugovor o darovanju stana suprotan moralu hrvatskog društva, kao i da joj više ne plaća alimentaciju.