Portugalac stigao u BiH
465

Faris, dječak koji se godinama bori s bolešću ima životni san da upozna Ronalda

H. H.
Faris Nožić je veliki navijač reprezentacije BiH i Ronaldov fan (Foto: Facebook / Klix.ba)
Faris Nožić je veliki navijač reprezentacije BiH i Ronaldov fan (Foto: Facebook / Klix.ba)
Šesnaestogodišnji dječak iz Bosne i Hercegovine Faris Nožić, koji boluje od bulozne epidermolize i kod kojeg su prsti bili spojeni zbog bolesti te nije mogao koristiti ruke, izrazio je želju da upozna nogometnu zvijezdu Cristiana Ronalda.
Faris se obratio našoj redakciji neposredno nakon što je nogometna reprezentacija Portugala stigla u BiH, kazavši da mu je životni san da upozna jednog od najboljih nogometaša svih vremena.

Ronaldo je poznat kao veliki humanitarac, koji dio svog vremena izdvaja i za društveno odgovorne aktivnosti, te ostaje da vidimo da li će glas dječaka Farisa doći do njega uoči sutrašnje utakmice u Zenici.

Inače, bulozna epidermoliza je bolest čija je glavna karakteristika krhka i ranjiva koža poput leptirova krila. Za ovu djecu i običan dodir može značiti novu bol i novo oštećenje.

Njihova svakodnevica znači bol, nove rane, nova previjanja, hirurške zahvate, stalnu ovisnost, pomoć, njegu i pratnju drugih. Zato oboljele od bulozne epidermolize zovu "djeca leptiri".

Podsjetimo, utakmica između Bosne i Hercegovine i Portugala igra se sutra na stadionu Bilino polje u Zenici s početkom u 20:45 sati.