Slijedi kazna
34

Propust Radničkog će koštati sastav iz Kragujevca: Dudić uveo igrača koji nije bio u zapisniku

E. K.
Dudić doživio poraz od Zvezde (Foto: Nenad Kotlajić)
Dudić doživio poraz od Zvezde (Foto: Nenad Kotlajić)
Radnički iz Kragujevca je jučer poražen od Crvene zvezde rezultatom 4:3, no susret će najvjerovatnije biti registrovan rezultatom 3:0 u korist Beograđana.

Trener Radničkog Feđa Dudić je u 49. minuti susreta u igru uveo Miloša Vidovića, koji je inače kapiten ekipe, a koga nije bilo u protokolu.

To Kragujevčani ne bi ni primijetili da nije uslijedila reakcija sa klupe Crvene zvezde. Vidović je na terenu proveo manje od 30 sekundi, a onda je napustio teren da bi umjesto Radovanovića, kojeg je Vidović trebao zamijeniti, ušao Tomović.

"Vidjeli ste i tu situaciju na poluvremenu, napravio sam izmjenu, momak nije bio u zapisniku. Sve što je moglo kontra da se desi se desilo. Mislim da je tu napravio grešku čovjek koji je zadužen za to. Nije unio igrača koji je trebalo da uđe, poslije ulazi drugi, potom se povrijedio novi igrač, desilo se to što se desilo", rekao je Dudić nakon utakmice.

Kako javlja Sportklub, Radničkom prijete i dodatne sankcije i to oduzimanje bodova odlukom Disciplinske i etičke komisije FSS.

Prijeti im oduzimanje do devet bodova u zavisnosti od kvalifikacije kaznenog djela, a na udaru bi mogli da budu Miloš Vidović koji je zaigrao odnosno sekretar kluba Marko Dimitrijević koji je već podnio ostavku kao moralni čin za propust.