Naslijedio Kodru
596

Anketa / Da li je Savo Milošević pravi izbor za novog selektora Zmajeva?

K. H.
Savo Milošević na stadionu Manchester Uniteda Old Traffordu
Savo Milošević na stadionu Manchester Uniteda Old Traffordu
Srbijanski nogometni stručnjak Savo Milošević od petka će postati novi selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a informacija da će preuzeti naš nacionalni tim već u prvim minutama izazvala je brojne negativne komentare.
Čelnici našeg saveza, nakon što su samo u jednom ciklusu kvalifikacija zaposlili pa dali otkaz Faruku Hadžibegiću i Mehi Kodri, odlučili su se da najvažniju šansu za plasman na Euro, onu koju ćemo tražiti preko baraža, daju srbijanskom stručnjaku.

Pedesetogodišnji Bijeljinac je tokom igračke karijere važio za jednog od najboljih balkanskih napadača, a za reprezentaciju SR Jugoslavije, a potom Srbije i Crne Gore, te Srbije je u 102 nastupa postigao 37 pogodaka i treći je na listama igrača s najviše nastupa i pogodaka u historiji Srbije koja uključuje i SFR Jugoslaviju.

Prvi trenerski angažman je imao sa 46 godina u Partizanu kojeg je vodio od 28. marta 2019. do 1. septembra 2020. godine kada je podnio neopozivu ostavku. U 67 utakmica je upisao 43 pobjede, 8 remija i 16 poraza, te je osvojio jedan Kup Srbije.

Drugi i posljednji angažman prije sjedanja na klupu Zmajeva Milošević je imao u ljubljanskoj Olimpiji koju je tokom 2020. godine vodio samo četiri mjeseca i nakon 12. kola je dobio otkaz.

Milošević će na klupi Zmajeva debitovati već 13. oktobra kada naša selekcija gostuje Lihtenštajnu u Vaduzu u sedmom kolu kvalifikacija za Euro.