Igrat će za Srbiju
0

Đoković: Meni Federer i Nadal ne nedostaju, ali je za tenis to veliki gubitak

K. H.
Novak Đoković
Novak Đoković
Srbijanski teniser Novak Đoković uoči nastupa za Davis Cup reprezentaciju Srbije kaže da mu Rafael Nadal i Roger Federer, prvenstveno zbog kvaliteta koji posjeduju, ne nedostaju na turnirima, iako je dodao da je njihov izostanak veliki hendikep za ovaj sport.

Mediji u Srbiji pišu da je na konferenciji za medije bilo planirano da Đoković na sva pitanja odgovara na engleskom jeziku, ali je sve prisutne iznenadio kada je odlučio da im odgovori na njihovom jeziku.

Ipak, nije znao kako se kaže "nedostajati", pa je nasmijao sve prisutne, uz to je i spomenutu riječ zapisao na svoj mobitel, a pitanje je bilo da li mu nedostaju njegovi najveći rivali - Nadal i Federer.

"Meni ne nedostaju, ali sam siguran da tenisu kao sportu nedostaju. Njih dvojica su legende našeg sporta, ostavili su veoma veliko naslijeđe i u tenis, ali i u sport generalno", rekao je Đoković.

Đoković je nakon toga rekao kako se nada da će, unatoč umoru, skupiti snagu da doprinese svojoj reprezentaciji.

"Nadam se da ću moći dati svoj doprinos, mada osjećam umor nakon osam mjeseci napornog takmičenja. Rekao bih da je to ipak pozitivan umor. Radovao sam se dolasku ovdje, iako je poslije US Opena samo nekoliko dana razmaka. Za mene je uvijek najveća čast igrati za svoju državu", kaže Đoković, koji je dodao da razmišlja o igranju na Olimpijskim igrama u Parizu.

"Plan je da igram u Parizu, bit će veoma nabijen kalendar. Roland Garros na šljaci, Wimbledon na travi, a igre u Parizu su na šljaci, pa US Open i turniri koji mu prethode na betonu. Olimpijske igre su za mene veoma važne, na njima predstavljate svoju državu."

Meč između Srbije i Španije počinje u petak od 15 sati, a za razliku od nekadašnjeg koncepta Davis kupa, sada se do sat vremena prije početka ne zna ko su rivali.