Odigrao je majstorski
125

Junak Srbije zaplakao pred kamerama nakon plasmana u finale: Borba za Borišu, grb, zemlju...

D. P.
Avramović u suzama (Foto: Screenshot/Sportklub)
Avramović u suzama (Foto: Screenshot/Sportklub)
Jedan od najvećih junaka košarkaške reprezentacije Srbije Aleksa Avramović zaplakao je pred TV kamerama nakon plasmana ove selekcije u finale Svjetskog prvenstva.

Avramović je odigrao ključnu rolu u reprezentaciji Srbije danas. Imao je ulogu da u odbrani čuva najopasnijeg igrača Kanade Shaija Gilgeous-Alexandera, a to je uradio na maestralan način. Zbog toga, pohvale stižu sa svih strana.

Dok je davao izjave nakon utakmice za Sportklub, košarkaš Partizana je zaplakao. U suzama je pobjedu posvetio i Boriši Simaniću, košarkašu Srbije koji je nakon udarca na ovom Svjetskom prvenstvu ostao bez bubrega.

"Svi znamo koliko nam je važan, opet nam je poslao poruku. Opet smo dali posljednji atom snage. Znali smo koliko je ovo fantastična ekipa, imaju All-Star igrače, najbolji igrači svijeta dolaze iz Kanade, ali mi smo pokazali šta je borba za naš grb, našu cijelu zemlju, šta je borba za Borišu, naše porodice, prijatelje, kumove, drugove, braću, sestre. To smo pokazali danas", rekao je uplakani Avramović.

Srbija će u finalu Svjetskog prvenstva u nedjelju (14:40) igrati protiv boljeg iz duela SAD-a i Njemačke, koji je na rasporedu također danas.