Uživo na preko 20 kanala
1

Gdje gledati utakmicu između BiH i Lihtenštajna u našoj državi, regionu i dijaspori

H. H.
Džeko će i protiv Lihtenštajna predvoditi napad Zmajeva
Džeko će i protiv Lihtenštajna predvoditi napad Zmajeva
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra (20:45) će na Bilinom polju ugostiti selekciju Lihtenštajna u 5. kolu kvalifikacija za EP, a susret iz Zenice prenosit će čak dvadesteak kanala širom svijeta.

Gledaoci u BiH direktan prijenos mogu gledati u programu BHT-a, a portal Klix.ba radit će tekstualni prijenos.

Također, utakmicu će prenositi i MYTV. Za gledaoce u regiji susret će prenositi Arena Sport (Srbija), Sport Klub (Hrvatska), dok će i veliki broj inostranih kanala preuzimati signal s Bilinog polja.

Lista kanala koji prenose utakmicu između BiH i Lihtenštajna (Foto: Screenshot)
Lista kanala koji prenose utakmicu između BiH i Lihtenštajna (Foto: Screenshot)

Nakon uvodne pobjede protiv Islanda doživjeli smo tri vezana poraza, zbog čega su šanse za plasman na Euro kroz kvalifikacije svedene na minimum. Ipak, teoretske šanse još uvijek postoje i u naredne dvije utakmice protiv Lihtenštajna i Islanda imamo priliku uhvatiti bodovni priključak za drugom pozicijom.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine se do sada sa Lihtenštajnom sastala osam puta. Bh. tim je slavio u sedam utakmica, dok je jedan meč završen neriješenim rezultatom 0:0. Ukupna gol razlika u međusobnim susretima je 31:2 u korist Bosne i Hercegovine.

Sutrašnju utakmicu sudi trojka iz Kazahstana: Sayat Karabayev, Alexey Dolgikh i Dmitriy Belogradov. Četvrti sudija je takođe Kazahstanac Artyom Kuchin, VAR sudije dolaze iz Portugala, Hugo Miguel i Luis Godinho.