Tražila veliku sumu novca
5

Kevin Costner prekinuo šutnju nakon mukotrpnog razvoda: Osjećaj je tako loš

L. R.
Kevin Costner (Foto: EPA)
Kevin Costner (Foto: EPA)
Nakon što se nedavno razveo, glumac Kevin Costner prvi put je govorio o odnosima sa svojom bivšom suprugom Christinom Baumgartner.
Naime, nakon što je Christine Baumgartner početkom maja ove godine podnijela papire za razvod, Kevin Costner se nalazio u problemima zbog toga što ona nije htjela ispoštovati dogovor iz predbračnog ugovora.

"Ovo je užasna situacija, ali tu smo. Osjećaj je tako loš. Razgovaramo o nekome koga volim s druge strane. Jednostavno ne mogu", rekao je glumac za medije nakon što je u petak riješio sudski spor oko alimentacije.

Kada su ga novinari upitali da li još uvijek voli svoju bivšu suprugu, on je odgovorio da voli. Costner je također istaknuo da se nije smijao tokom suđenja, budući da su je mnogi ismijavali zbog količine novca kojeg je tražila za alimentaciju njihove djece.

Baumgartnerov advokat optužio je Costnera da je zaradio više novca nego što je ranije izjavio. Bivši par se od tog trenutka međusobno optuživao, a Costner je tvrdio da njegova bivša supruga imala aferu s njegovim bliskim prijateljem Joshom Connorom.

Christine Baumgartner je prvobitno tražila 248.000 dolara mjesečno za alimentaciju njihove djece, a potom je smanjila iznos na 175.057 dolara. Posljednji zahtjev je uputila tokom prošle sedmice, gdje je tražila iznos od 161.592 dolara mjesečno, tvrdeći da se "luksuz nalazi u DNK njihove djece".

Sud je u petak odbio njene zahtjeve i presudio u Costnerovu korist te odlučio da će glumac davati iznos od 63.209 dolara mjesečno.

Podsjećamo, Baumgartner i Costner vjenčali su se u septembru 2004. godine nakon pet godina veze, a zajedno imaju troje djece: Cayden (16), Hayes (14) i Grace (13). Glumac također ima četvero starije djece iz prethodnih veza: kćeri Annie i Lily te sinove Joea i Liama.