Jedinstven događaj
116

Koncert "Glumci pjevaju hitove" oduševio publiku na pozorišnom trgu u Sarajevu

L. R.
Koncert (Foto: I. Š./Klix.ba)
Jasna Žalica (Foto: I. Š./Klix.ba)
Koncert pod nazivom "Glumci pjevaju hitove" održan je večeras na pozorišnom Trgu Susan Sontag u Sarajevu.

Tom prilikom, brojna publika uživala je u nekim od najvećih svjetskih hitova, ali i domaćih muzičkih ostvarenja u izvedbi bh. glumaca, a na kraju svake pjesme mogao se čuti gromoglasni aplauz.

Koncert je bio u sklopu projekta "Kultura na ulice". Za muzičku režija bila je zadužena Lejla Jusić, a upotpunila ga je pratnja Sarajevske filharmonije pod dirigentskog palicom maestra Emira Mejremića.

Na sceni su se pojavili neki od najznačajnijih bh. glumaca kao što su: Feđa Štukan, Jasna Žalica, Ermin Bravo, Mario Drmač, Vedrana Božinović, Džana Pinjo, Dženita Imamović-Omerović, Merima Lepić-Redžepović, Mona Muratović, Aldin Omerović, Sanela Pepeljak, Sanjin Arnautović te mlade glumice Sara Seksan i Hana Zrno.

Samo neke od pjesama koje su izveli, bile su: "Nature Boy"; "Somewhere Over The Rainbow", "Mamma Mia, "Show Must Go On", "Empty Chairs At Empty Tables","Guarda Che Luna", "Il' je vedro il' oblačno", "Žute dunje", "Kud plovi ovaj brod" i brojne druge.

"Odabirom nekih od najljepših bezvremenskih hitova, koji su dodatnu popularnost stekli i kroz sada već kultne filmove bosanskohercegovačke i svjetske kinematografije donosimo dašak tradicije, ali i Broadwaya i popularne muzike. Ovaj jedinstveni muzički događaj pokazat će raskoš talenta glumaca i glumica različitih generacija koji na svoj osoben način pjevaju uz orkestar Sarajevske filharmonije pod dirigentskom palicom Emira Mejremića", izjavila je muzička rediteljica Lejla Jusić ranije za medije.