"Petarda" Banjalučana
156

Borac uz pomoć sudije Musića savladao Slogu, meč obilježile sporne odluke arbitra

S. G.
Foto: FK Borac Banja Luka
Foto: FK Borac Banja Luka
Borac je večeras pred svojim navijačima slavio u prvoj utakmici 5. kola Premijer lige BiH protiv ekipe Sloge Meridian rezultatom 5:0, a i ovu su pobjedu Banjalučana obilježile sporne sudijske odluke.
Tim Vinka Marinovića na kraju je slavio uvjerljiv trijumf iako se ne može oteti dojmu da im je u tome u dobroj mjeri pomogao arbitar Admir Musić.

Domaći tim je bolje krenuo u ovaj susret i sa par prilika opasno zaprijetio gostujućem golmanu.

Prvo je Terzičć oprobao svoj udarac u sedmoj minuti, lopta je otišla pored gola, a istim ishodom završen je i udarac Makarića par minuta kasnije.

U 35. minuti situacija o kojoj će biti dosta polemike. Jedan igrač gostiju je igrao rukom van svog kaznenog prostora, ali je to sudiji Musiću bilo dovoljno da pokaže na 11 metara.

Udarac Makarića odbranio je golman Trako, ali se lopta uz dosta sreće vratila napadaču Borca koji je potom uspio da pogodi i svoj tim dovede u vodstvo.

Ono što je posebno zanimljivo je to kako se igrači Sloge nisu žalili na ovu skandaloznu odluku arbitra iz Hrasnice.

Početkom drugog dijela igre Borac je uduplao svoju prednost. Zli jezici će reći kako ni ovo nije bio posve regularan gol, budući da je Ćelić pogodio glavom nakon kornera kojeg gostujući igrači nisu pretjerano branili.

U 65. minuti Cortez je povratnom loptom upošljava Fićovića koji silovitim udarcem rezultat podiže na 3:0.

Izabranici Vlade Jagodića nisu pokazivali pretjeranu želju da krenu naprijed i zaprijete domaćinima, koji su ih do kraja meča "počastili" sa još dva gola.

Prvo je rezervista Vranješ zabio u 84. minuti nakon nesebičnog pasa Kvržića, a konačan rezultat dvije minute kasnije postavio je još jedan rezervista i to Jovo Lukić.

Borac je tako izbio na drugu poziciju sa šest osvojenih bodova, a priliku za nastavak niza imat će u narednom kolu kada budu gostovali Zvijezdi 09, dok će Sloga u goste Posušju.

Rezultat i strijelci:

FK Borac - FK Sloga Meridian 5:0 (Makarić 36', Čelić 49', Fićović 64', Vranješ 84', Lukić 86')

Tabela:

  Standings provided by <a class="text-sport hover:underline" target="_blank" href="https://www.sofascore.com/">Sofascore</a>
</div>