Posjetio vodopade
38

Kristijan Iličić: Hercegovina krije magično divlju oazu zelenila, kao da je ubačena u srce Amazona

N. C.
Hrvatski pustolov Kristijan Ilinčić u posjeti je našoj zemlji, a boravi na području Lubuškog.

On je na svojim društvenim mrežama objavio fotografije nastale u Hercegovini odnosno u bilizini vodopada Kravica, ali i Koćuše.

"Od tirkiznih uvala i oaza na Havajima do oaza u kamenu, Kravica, nevjerojatne prirodne ljepote Hercegovine, 120 metara širokoga slapa koji tvori polukrug i s 28 metara se obrušava u dubinu. Poslije susreta s Kravicama, posjetili smo zaista poseban dragulj, vodopad Koćuša u selu Veljaci u općini Ljubuški, predivan slap visine 5 i širine 50 metara. Ovdje voda doslovno nadire iz čarobnog zelenog krajolika i ne znaš kud bi prije upravio pogled, sve je toliko lijepo! U neka davna vremena ovdje su bili aktivni mnogi mlinovi, a danas su oni prava atrakcija za posjetitelje. Ovo mjesto je 'must have' svakom ljubitelju prirodnih ljepota, a o turističkim potencijalima ovih slapova kao i cijele Hercegovine razgovarao sam s ministrom unutarnjih poslova Mladenom Bebekom i direktoricom turističke zajednice Ljubuški, Veronikom Pinjuh, koji su me upravo ovdje došli pozdraviti i s kojima sam se zadržao u zaista ugodnom razgovoru", navoeo je.

On je priznao da nije znao koliko je Hercegovina lijepa i kakva prirodna bogatstva krije.

"U Hercegovinu sam stigao s cijelom svojom obitelji na godišnji odmor. Odlučili smo se smjestiti u Zvirićima u pravoj oazi mira i tišine. Nakon tolikih letova, brojnih putovanja, ovaj boravak u Hercegovini mi je jako dobro legao. Mislio sam da ću se samo odmarati, no moj nemirni duh mi ne da mira i opet smo u pokretu. Nisam znao da Hercegovina krije "magično divlju oazu zelenila, koja izgleda kao da je ubačena u srce Amazona" kako je to lijepo napisao @robert_dacesin. Radi se o jedinstvenoj prirodnoj ljepoti, slapovima Kravica, koju je izgradila rijeka Trebižat prolazeći kroz krečnjačke terene i taložeći sedru. Sva ova ljepota je u mjestu Studenci kod Ljubuškoga u samom srcu Hercegovine. Digao sam dron kako bih zabilježio veličanstvene prizore ovih polukružno razvedenih, predivnih slapova. Nadam se da će vam se svidjeti snimke", dodao je.

On je istakao kako sada može reći da je posjetio sve najvažnije vodopade u svijetu.

"Posjetio sam Angel Falls u džungli Venezuele, Iguazu falls na granici Brazila i Argentine, posjetio sam Victoria falls na granici Zambije i Zimbabwea, posjetio sam Niagara falls na granici Kanade i Amerike, Kaieteur falls u džungli Gvajane, naše prekrasne Plitvice i sada sam po prvi puta na Kravicama. Možemo sad zaokružiti priču i zaista reći da sam posjetio sve najvažnije vodopade ovog svijeta", naveo je.