Rođen u Napulju, ali...
8

Transfer stručnjak Fabrizio Romano potpuno iznenadio izborom kluba za koji navija

D. P.
Romano na Vicarage Roadu (Foto: Watford FC)
Romano na Vicarage Roadu (Foto: Watford FC)
Najpriznatiji i najpopularniji transfer stručnjak Fabrizio Romano nikada nije skrivao ljubav prema nogometu, a klub za kojeg navija potpuno je iznenadio sve fanove.

Najugledniji nogometni novinar Fabrizio Romano odnedavno je postao čovjek s najutjecajnijim Twitter nalogom na svijetu,. Na društvenim mrežama ima više od 34 miliona pratitelja, a na njegovom YouTube kanalu pretplaćena su dva miliona ljudi.

Poznat po svojim riječima "Here we go", kojim potvrđuje transfer prije nego što se i desi, Fabrizio Romano je tokom cijelog dana u nogometu. Nedavno je svojim pratiteljima priložio "dokaze" kako je 17 sati tokom dana koristio u kontinuitetu svoj mobilni telefon, a sve u cilju pravovremenog izvještavanja svojih fanova o nogometnim transferima.

Kao i svaki Italijan, Fabrizio je zaljubljenik u nogomet. Pošto je rođeni Napolitanac, svi su očekivali da ovaj reporter navija za Napoli, međutim, to nije istina.

Kako je i sam ranije otkrivao, Fabrizio je navijač engleskog Watforda. Fanovi to nisu mogli ni zamisliti prije nego što je to on sam otkrio. Razlog je taj što ga za ekipu Stršljenova veže ljubav preko videoigrica.

Naime, Romano je od djetinjstva volio igrati igrice FIFA i Football Manager koristeći Watford kao svoj tim. Otud se rodila ljubav, a onda je i italijanska porodica Pozzo kupila klub te je to dodatno učvrstilo njegovu vezu prema ovom engleskom drugoligašu.

"Iskreno, navijam za Watford jer je to oduvijek bio moj klub na FIFA-i i Football Manageru. I zbog toga što imaju italijanskog vlasnika. Volio bih doći na Vicarage Road uskoro ponovo", govorio je Romano svojevremeno.

Odmah je Watford i odgovorio na ovaj njegov tvit i napisao da je na stadionu ovog kluba uvijek dobrodošao. Stoga, Romano se u više navrata vraćao na Vicarage Road.