Evropska liga
4

Tok utakmice: Breidablik - Zrinjski 1:0

S. G.
Foto: HŠK Zrinjski
Foto: HŠK Zrinjski
Nogometaši Zrinjskog večeras su poraženi rezultatom 1:0 od islandskog Breidablika, ali su i pored toga sa ukupnih 6:3 prošli u play off Evropske lige. Tekstualni prijenos ovog meča mogli ste pratiti na portalu Klix.ba.

90' Kraj! Zrinjski je poražen, ali je ipak uspio da se plasira u grupnu fazu nekog UEFA takmičenja. Veliki uspjeh za bh. nogomet!

90' Memija je napravio sjajan solo prodor, no lopta mu je pobjegla. Još samo tri minute Zrinjski dijeli do najvećeg uspjeha bh. nogometa.

90' Šest minuta sudijske nadoknade. Isto toliko vremena Zrinjski dijeli od velikog uspjeha.

87' Silovit udarac domaćeg igrača Muminovića ide tik pored gola našeg tima. Zrinjski je večeras odigrao ispod svog nivoa, ali će najvjerovatnije slaviti nakon utakmice.

85' Domaći su reklamirali penal zbog navodnog prekršaja, ali grčki sudija je samo odmahnuo rukom. Ostaje 1:0.

82' Stopostotna prilika za Breidablik! Jednu dugu loptu je ispratio Eyolfsson koji silovito šutira preko gola!

80' Senić i Sablić su igrači koji ulaze u igru. Zamijenili su Jakovljevića i Malekinušića.

77' I dalje bez prilika. Vrijeme teče i Zrinjski je sve bliži uspjehu na koji naš nogomet čeka jako dugo.

72' Period bez ikakvih uzbuđenja sada. Scenarij koji ide na mlin prvaku Bosne i Hercegovine kojeg još 15-ak minuta dijeli od velikog cilja.

68' Bilbija ne uspjeva zahvatiti tu loptu i prilika odlazi u nepovrat.

64' Zrinjski je sada povezao svoju igru i umirio protivnika koji je u jednom trenutku krenuo na sve ili ništa! Da je Breidablik postigao i drugi gol Plemići bi bilo u velikom problemu, ovako se sve dobro završilo za sada.

61' Izmjena u ekipi Zrinjskog. Umjesto Kiša u igru ide Stanić kako bi malo očvrsnuo sredinu terena.

60' Sada nova opasnost pred golom Mostaraca, nakon što je Eyolfsson iz dobre pozicije prebacio gol.

60' Plemići i dalje imaju veliku prednost i ukupnim rezultatom 6:3 oni su ti koji idu dalje u ovom trenutku.

59' Kakva šansa! Breidablik pogađa stativu nakon kornera! Mnogo, mnogo sreće za prvaka BiH sada koji je u malim problemima.

58' Korner za Islanđane koji sada idu na sve ili ništa!

56' GOOOOOOOL! Breidablik je poveo s 1:0 nakon što je Jakovljević loptu skrenuo u vlastitu mrežu.

53' Opasna kontra nogometaša Breidablika koji je na kraju udarcem ravno u Marića okončao Steindorsson.

Ostaje 0:0 i u ukupnom skoru 6:2 za Zrinjski.

50' Sjajna prilika za goste! Bilbija je loptu ostavio za Kiša na nekih 15 metara, no ponovo je bio neprecizan ovaj nogometaš.

46' Počelo je drugo poluvrijeme. Zrinjski dijeli još svega 45 minuta od ispisivanja historije bh. nogometa. Trebalo bi se dogoditi zaista veliko čudo, a da se to ne dogodi na kraju.

45' Nije bilo opasnosti. Kraj prvog poluvremena na Islandu. Nakon prvih 45 minuta golova nema i to je rezultat koji Zrinjski vodi ka prolasku dalje.

44' Hrvoje Barišić je prvi igrač koji je požutio na ovoj utakmici. Korner za domaće u finišu prvog dijela.

42' Zatresla se mreža Zrinjskog, ali na svu sreću zastavica je u zraku zbog ofsajd pozicije.

40' Kiš je večeras definitivno najagilniji nogometaš Zrinjskog na ovoj utakmici. Ponovo je Hrvat oprobao svoj udarac iz slobodnog udarca, ali išlo je to pravo u golmana Bragasona.

35' Puno sreće sada za Zrinjski! Nakon kornera loša intervencija odbrane Mostaraca, lopta stiže do Gunnlaugssona koji šutira visoko preko gola.

34' Vrlo je opasno bilo pred golom Zrinjskog, ali jedan domaći nogometaš nije šutirao iz dobre pozicije. Bit će korner za Islanđane.

32' Kiš je izveo jedan slobodnjak sa ruba kaznenog prostora i prebacio je gol rivala. Morao je hrvatski internacionalac bolje iz ovakve pozicije.

28' Još jedan napad domaćih koji je obaćavao. Eyolfsson iz dobre pozicije sa nekih 20-ak metara šutira jako neprecizno. Lopta ide visoko preko gola i u igru će je vratiti golman Marić.

25' Dugo su Islanđani pleli jedan napad, a na kraju je ne tako opasan udarac Steindorssona izblokirao Jakovljević.

20' Iza nas je 20 minuta, vrijeme sporo prolazi i to je nešto što Zrinjskom savršeno odgovara. I dalje bez velikih prilika na obje strane.

15' Ponovo se Kiš našao u šansi, stigao je pred gol Islanđana, ali mu je domaća odbrana u posljednji trenutak izbila loptu. Novi korner za goste.

13' Na stadionu Kópavogsvöllur u ovim trenucima puše izuzetno jak vjetar, što igračima jednog i drugog tima predstavlja veliki problem.

10' Kiš je sada pokušao proigrati Bilbiju, ali Bragason izlazi sa svog gola i kupi tu loptu.

7' Kiš je ubacio loptu iz kornera, ali Ćorluka je ne uspjeva zahvatiti glavom onako kako je želio.

5' Odbrana bh. tima otklanja jednu opasnost ispred svog gola. Na prave šanse još čekamo.

3' Početno ispitivanje snaga. Bez uzbuđenja za sada.

1' Utakmica je upravo počela! Poželimo mnogo sreće prvacima Bosne i Hercegovine u ovoj utakmici!

19:28 Utakmici prisustvuje 10-ak pripadnika Ultrasa koji su prevalili veliki put kako vi bodrili svoj tim na ovom dalekom gostovanju.

19:20 Sve je spremno za početak dvoboja koji će, nadamo se, zlatnim slovima biti upisan u historiju bh. nogometa!

19:15 Susret će biti emitovan na kanalu Arena Sport, a za sve one koji nemaju TV prijemnik tu je tekstualni prijenos na portalu Klix.ba.

19:10 Ova će utakmica inače biti odigrana u specifičnim uslovima.

Naime, teren stadiona Kópavogsvöllur posjeduje umjetnu travu, a osim toga Plemićima bi problem mogla predstavljati i temperatura koja u ovom momentu iznosi svega 13 stepeni.

19:05 Trener Zrinjskog, Krunoslav Rendulić, nije mnogo kalkulisao i na teren je od prve minute poslao istih 11 igrača kao prije sedam dana.

Sastav Plemića izgleda ovako:

19:02 Kao što je poznato, Plemići bi prolaskom dalje ispisali historiju bh. nogometa jer bi se tako zasigurno plasirali u grupnu fazu nekog UEFA takmičenja.

Da pojednostavimo, kada bi eliminisali ekipu LASK-a u playoffu igrali bi grupnu fazu Evropske lige.

S druge strane, kada bi pak ispali u playoffu od Austrijanaca zasigurno bi igrali grupnu fazu Konferencijske lige i to je nešto što niti jednom bh. klubu do sada nije pošlo za nogom.

19:00 Poštovani čitaoci portala Klix.ba dobro vam večer i dobrodošli na tekstualni prijenos utakmice Breidablik - Zrinjski.