Premijer liga BiH
396

Sarajevo novu sezonu otvorilo šokantnim porazom od Sloge na Koševu

K. H.
Foto: T. S./Klix.ba
Sarajevo - Sloga 1:2 (Foto: T. S./Klix.ba)
Nogometaši Sarajeva doživjeli su šokantan poraz u prvom meču nove sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine, a oni su na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" doživjeli poraz od Sloge rezultatom 2:1.
Nakon početnog ispitivanja snaga, Sarajevo iz faktički prve šanse u 15. minuti dolazi u vodstvo. Nakon ubačaja s desne strane, Avramovski je nesebično glavom spustio loptu u peterac, a Oliveiri nije bilo teško pogoditi za 1:0 i svoj tim dovesti u vodstvo.

Uzvratila je Sloga 10 minuta nakon toga, Grabež je napravio sjajan soloprodor i šutirao, no Šahinović mu je odbranio udarac, a u finišu prvog poluvremena vidjeli smo i drugi pogodak kojim je Sloga došla do poravnanja.

Nakon ubačaja iz slobodnog udarca golman Sarajeva Šahinović je "zaplivao" i izletio u prazno, a 197 centimetara visoki Vidić glavom šalje loptu u prazan gol za 1:1. S tim rezultatom se i otišlo na odmor.

Sredinom drugog poluvremena gosti iz Doboja imali su dvije šanse, prvu nakon opasnog kontranapada u 60. minuti kada je Šahinović u posljednji trenutak uhvatio loptu koju je Dujaković uputio ka Vidiću, a drugu samo minutu nakon toga kada je Šipovac iskosa sa desne strane pogodio stativu.

U 69. minuti bilježimo veliku šansu za Sarajevo, ali prizemni centaršut Kyeremeha u pogodak nije uspio pretvoriti Oliveira, koji je imao prazan gol ispred sebe, a odmah nakon toga uslijedila je žestoka kazna. Dujaković je ubacio loptu sa desne strane, a Vidić glavom majstorski matira Šahinovića sa desetak metara i svom timu donosi preokret i vodstvo od 2:1.

Novu šansu Sarajevo je imalo u 77. minuti kada je Vrančić lijepo gađao iz slobodnog udarca, no lopta je otišla malo pored gola. Nakon toga, Sloga je uspjela "umrtviti" igru, zatvoriti sve prilaze golu i na kraju odbraniti se i doći do pobjede.

Ovaj poraz, nakon ispadanja iz Evrope, teško će pasti navijačima Sarajeva, a klub će u narednim danima morati imenovati novog trenera, koji će prvobitno imati zadatak da donese stabilnost i mir u svlačionicu nakon dva velika neuspjeha.

U narednom meču, Sarajevo će igrati protiv Borca u Banjoj Luci, dok će Sloga na svom terenu dočekati Željezničar, ukoliko se taj susret uopšte bude igrao zbog obaveza Plavih u Evropi i putovanja u daleki Azerbejdžan.

Uz ovaj meč, sinoć je odigran duel u Mostaru između Veleža i Zvijezde 09, a koji su Rođeni riješili u svoju korist rezultatom 5:0, dok je danas Tuzla City nakon preokreta pobijedio GOŠK u Gabeli rezultatom 4:1.

Što se tiče ostalih mečeva prvog kola, odgođeni su dueli Zrinjski - Posušje, Željezničar - Igman i Široki Brijeg - Borac zbog evropskih obaveza.

Rezultat i strijelci:

Sarajevo - Sloga 1:2 (Oliveira 15' - Vidić 44', 70')

Tabela:

Standings provided by Sofascore