Dobio i prijetnje
34

Mundo Deportivo: Vučić pokušao spriječiti transfer Mirotića u Partizan

H. H.
Nikola Mirotić na utakmici Eurolige protiv Partizana
Nikola Mirotić na utakmici Eurolige protiv Partizana
Nikola Mirotić će uskoro i zvanično postati košarkaš Partizana nakon višesedmične sage, a trebao bi potpisati trogodišnji ugovor. Ipak, košarkaš crnogorskog porijekla bio je pod velikim pritiskom, jer kako piše Mundo Deportivo posao je pokušao pokvariti srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić.

Nekadašnji košarkaš Barcelone imao je usmeni dogovor sa Partizanom, ali transfer je do kraja bio veoma komplikovan zbog značajnih pritisaka okruženja bliskog Crvenoj zvezdi, koja je pokušala da osujeti operaciju.

Mundo Deprotivo piše o prijetnjama, pa čak i o intervenciji predsjednika zemlje Aleksandra Vučića, poznatog navijača Crvene zvezde.

Iako se našao u neprijatnoj situciji, Mirotić će prema svemu sudeći prihvatiti ponudu Partizana s kojim će potpisati na tri godine i godišnje dobijati 2.5 miliona eura, javlja Kurir.

Mirotić je još od 2019. godine bio najplaćeniji košarkaš Evrope, a unatoč brojnim ponudama odlučio se za Partizan navodno zbog poziva trenera Željka Obradovića.

Mirotić je inače rođeni Crnogorac, ali je spletom okolnosti nastupao za reprezntaciju Španije čiji pasoš posjeduje.

Ovaj 32-godišnji košarkaš je pored Barceloninog nosio i dres madridskog Reala. Punih pet godina je nastupao u NBA ligi za Milwaukee Buckse, Chicago Bullse i New Orleans Pelicanse.