Vjetar u leđa
596

Stotine Željovaca na aerodromu u Sarajevu: Pogledajte kako su ispratili igrače pred meč u Evropi

K. H.
Foto: I. L./Klix.ba
(Foto: I. L./Klix.ba)
Nekoliko stotina navijača Željezničara stiglo je danas ispred Međunarodnog aerodroma u Sarajevu kako bi pružili podršku svojim igračima pred uzvratni meč 1. pretkola UEFA-ine Konferencijske lige protiv Dinamo Minska.

Iako je u Sarajevo 35 stepeni, ni to nije spriječilo armiju plavih navijača da dođu ispred sarajevskog aerodroma i uz pjesmu i uzvike pruže podršku svojim igračima pred uzvratni meč protiv Dinamo Minska.

U fotogaleriji i na videosnimku možete pogledati djelić sjajne atmosferu koju su danas priredili, a nema sumnje da će ovo biti dodatni vjetar u leđa izabranicima Nermina Bašića u pohodu na pozitivan rezultat i pobjedu.

"Vjerujemo da možemo, hoćemo jer moramo", piše na paroli.

Prvi meč na Grbavici, podsjećamo, završio je rezultatom 2:2 i to nakon što je napadač Željezničara Dženana Haračić postigao dva pogotka u finišu meča i tako spasio svoj tim poraza.

Uzvratni susret se igra u četvrtak na stadionu Azersun Arena u azerbejdžanskom Bakuu od 19 sati, s obzirom da Dinamo zbog podrške Bjelorusije ruskog agresiji na Ukrajinu ne može igrati utakmice na svom stadionu.