Preuređen zbog EP
69

Pogledajte kako izgleda vrhunski stadion u Kutaisiju na kojem će gostovati Sarajevo

N. K.
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: T. S./Klix.ba)
Nogometaši Sarajeva sutra će u Kutaisiju protiv Torpeda igrati prvu utakmicu prvog pretkola Konferencijske lige, a ovaj susret igrat će se na stadionu "Ramaz Shengelia" koji je, kako javlja reporter portala Klix.ba iz Gruzije, tek renoviran prije nekoliko mjeseci.

Stadion je ranije već nekoliko puta bio preuređen, a napravljen je davne 1950. godine. Dvanaest godina kasnije je dodatno proširen, a kada se Torpedo vratio u elitni rang 2010. godine je preuređen.

Stadion koji može primiti 12.000 ljudi je posljednji put preuređen ove godine i prema utiscima reportera portala Klix.ba izgleda vrhunski budući da je dosta popratnih sadržaja praktično novo.

Renoviranje ove godine je bilo opsežno i zbog toga što se na ovom stadionu igralo Evropsko prvenstvo za igrače do 21 godine. Prema zvaničnim informacijama, koštao je 12,25 miliona eura.

Stadion Shengelia je bio domaćin tri utakmice grupne faze i utakmice četvrtfinala. Prethodno je reprezentacija Gruzije ovdje odigrala prijateljsku utakmicu protiv Bjelorusije. Stadion je također bio domaćin finala nacionalnog Kupa i finala Superkupa.

Inače, stadion je 2016. godine dobio ime po bivšem sovjetsko-gruzijskom nogometašu Ramazu Shengeliji.

Igrači Sarajeva će večeras obaviti službeni trening na ovom lijepom zdanju, a za sutra u 19:00 sati je zakazana utakmica između Torpeda i Bordo tima.