Građanski protest
186

Forto pružio podršku učesnicima povorke: Šaljem poruku tolerancije, borbe i protesta

S. M.
Edin Forto
Edin Forto
Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Edin Forto danas je svojim prisustvom pružio podršku učesnicima Bh. povorke ponosa rekavši da danas šalje poruku tolerancije, borbe i protesta.

"Prije svega povorka je jedan građanski protest. Jako je bitno da se borimo za prava onih koji misle da su ugroženi i onih koji jesu zapravo diskriminisani", kazao je Forto.

Dodao je da se vrlo dobro zna da je u Bosni i Hercegovini veliki broj diskriminisanih osoba i da jedni druge moraju podržavati.

"Danas šaljem poruku tolerancije, borbe i protesta", zaključio je Forto.

Podršku učesnicima pružila je i zamjenica ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Duška Jurišić. Kazala je za Klix.ba da je ispratila svaku povorku u Sarajevu.

"Ja dolazim na povorku od prve organizacije. Tu sam do sada uvijek bila u ličnom kapacitetu, a sada i kao zamjenica za ljudska prava i izbjeglice i uvjerena sam da je to pravo mjesta gdje ja danas treba da budem u Bosni i Hercegovini", kazala je.

Političar Damir Nikšić je na Povorku ponosa stigao s transparentom "Mržnja nije porodična vrijednost", a tu je i premijer KS Nihad Uk.