Ne želi još ništa reći
23

Utučeni Modrić je donio odluku o igranju za Hrvatsku, ali je navijačima "produžio patnju"

K. H.
Luka Modrić (Foto: EPA-EFE)
Luka Modrić (Foto: EPA-EFE)
Hrvatski veznjak Luka Modrić prema pisanju hrvatskih medija bio je utučen nakon poraza od Španije u finalu Lige nacija, a toliko je bio razočaran da uopšte nije želio govoriti o svojoj budućnosti u nacionalnom timu, iako je obećao da će to reći nakon finala.
Ostanak Modrića u dresu Vatrenih je ujedno i najvažnije pitanje koje se trenutno postavlja u vezi s reprezentacijom Hrvatske, a ranije je rekao da je odluku već donio i da će je saopćiti nakon utakmica u Ligi nacija.

Hrvati su prvo pobijedili Nizozemsku poslije produžetaka rezultatom 4:2, no sinoć su doživjeli poraz nakon penala, a tako razočaran nakon utakmice, Modrić je produžio dilemu svim navijačima ove repreznetacije i nije želio odgovoriti na pitanje o budućnosti u nacionalnom timu.

"Odlučio sam hoću li u budućnosti igrati za reprezentaciju Hrvatske, ali sada neću o tome", rekao je Modrić novinarima nakon utakmice, a iako su oni insistirali da otkrije o čemu se radi, na kraju "nije popustio":

"Ne želim sada o tome."

Samim tim, jasno je da još uvijek nije poznato da li je Modriću 166. nastup za Hrvatsku ujedno i posljednji. Iduće veliko takmičenje na kojem može pokušati uzeti trofej s Hrvatskom je Euro 2024.

Modrić je odigrao svih 120 minuta meča protiv Španije, a protiv Nizozemske je, iako je imao jako tešku sezonu u Realu, odigrao 119 minuta.