Lukavac
6

Ministar o pucnjavi u Lukavcu: Dijete koje je pucalo od drugog polugodišta nije bilo učenik ove škole

V. K.
Ahmed Omerović (Foto: Klix.ba)
Ahmed Omerović (Foto: Klix.ba)
Ministar obrazovanja Tuzlanskog kantona Ahmed Omerović stigao je u Lukavac gdje se osvrnuo na dešavanja i pucnjavu u Osnovnoj školi Lukavac Grad.

Na početku obraćanja, Omerović je iznio određene detalje koji se tiču djeteta koje je pucalo na zaposlenika škole.

"Duboko smo pogođeni slučajem koji se desio u Lukavcu. Dijete koje je počinilo ovo djelo od drugog polugodišta više nije bio učenik ove škole već je prebačen u drugu školu kao rezultat disciplinske mjere", rekao je Omerović.

Kada je riječ o nastavnim aktivnostima, ministar je poručio kako su one završene s današnjim danom.

"S današnjim danom se završava nastavna godina u svim osnovnim i srednjim školama. Do nove školske godine, Vlada TK nastavit će sa provođenjem aktivnosti s ciljem osiguranja sigurnijeg okruženja u školama. Sačekat ćemo da Tužilaštvo provede istragu i saopći javnosti više relevantnih informacija", rekao je ministar.

Na kraju, Omerović je rekao kako će se oglasiti sa više detalja nakon što Tužilaštvo Tuzlanskog kantona završi svoje aktivnosti.

"Sve su to informacije koje će biti neophodno da Tužilaštvo provjeri i sačini sveobuhvatnu informaciju. Imajući u vidu da je riječ o djetetu te da imamo povrijeđenog, ne bih izlazio sa više informacija", zaključio je ministar Ahmed Omerović