Specijalno za Zmajeve
233

Anketa / Sviđaju li vam se novi dresovi nogometne reprezentacije BiH?

D. P.
Novi domaći dres reprezentacije BiH (Foto: D. S./Klix.ba)
Novi domaći dres reprezentacije BiH (Foto: D. S./Klix.ba)
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine dobila je nove dresove, a u anketi portala Klix.ba možete izraziti svoje mišljenje i otkriti da li vam se dopadaju.
Zmajevi će u narednom periodu nastupati u dresovima španskog proizvođača opreme Kelme. Prvi put će reprezentacija BiH igrati u personalizovanoj opremi koja je napravljena isključivo za našu selekciju.

U pitanju su dvije garniture, plava - domaća te bijela - gostujuća varijanta. Kelme je u saradnji s Nogometnim savezom BiH kreirao izgled novih dresova.

Domaća garnitura je u plavoj boji, a na njoj su prisutni i žuti detalji te motivi zmaja koji će se sasvim sigurno dopasti bh. javnosti.

I gostujući dres, koji je u bijeloj boji, ima motive zmaja na sebi, što je prvi put da neki od proizvođača sportske opreme kreira specijalno za dres reprezentacije BiH, čiji je i nadimak Zmajevi. Gostujući dres ima detalje u plavoj boji na većinski bijeloj varijanti.

Zmajevi će premijeru u novom dresu imati već u Portugalu, na gostovanju jednoj od najjačih selekcija svijeta u trećem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Meč je zakazan za narednu subotu, a već 20. juna očekuje nas i duel protiv Luksemburga, također u kvalifikacijama. Tada će BiH prvi put pred svojom publikom zaigrati u novom dresu.

Vi nam u našoj anketi, koja se nalazi u prilogu na vrhu članka, odgovorite da li vam se sviđa novi dres reprezentacije BiH.