Promjena planova
27

Reprezentacija važnija od braka: Francuz prekinuo medeni mjesec kada je dobio Deschampsov poziv

E. B.
Boubacar Kamara i Coralie Porrovecchio Kamara
Boubacar Kamara i Coralie Porrovecchio Kamara
"Poziv u reprezentaciju je svetinja" je floskula koju često možemo čuti od sportista, no nogometaš Aston Ville Boubacar Kamara je dokazao da je za njega reprezentacija zaista najvažnija stvar na svijetu. Ili konkretno, važnija od braka.

Kamara se prošle sedmice oženio sa dugogodišnjom djevojkom Coralie Porrovecchio, a jučer su krenuli na medeni mjesec.

Sudeći prema storyjima na Instagramu, Coralie se mnogo radovala prvim putovanjem sa Boubacarom kao suprugom i o svemu je redovno izvještavala 2,1 milion svojih pratitelja na toj društvenoj mreži.

No, prilikom ukrcavanja na avion Kamara je dobio poziv selektora Francuske Didiera Deschampsa koji mu je promijenio planove.

Selektor Francuske je pozvao Kamaru umjesto povrijeđenog Adriena Rabiota za predstojeće utakmice u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine protiv Gibraltara i Grčke, a nogometaš Aston Ville ga je bez previše razmišljanja prihvatio.

Coralie se radovala medenom mjesecu, a na kraju je ostala razočarana
Coralie se radovala medenom mjesecu, a na kraju je ostala razočarana

Razočarana Coralie je na Instagramu u videu poručila da je ponosna na supruga, ali da "ne zna da li bi se smijala ili plakala" zbog svega što se jučer desilo.

Supruga i on su se iskrcali iz aviona i vratili u Marseille, a Kamara se odmah zaputio za Clairefontaine nadomak Pariza u trening kamp reprezentacije.

Kamara je prošle godine iz Marseillea prešao u Aston Villu, a do sada je odigrao tri utakmice za reprezentaciju.