Krunić pod upitnikom
31

Novi problemi za Zmajeve: Milan nije ispoštovao dogovor za Krunića, Hadžibegić na mukama

K. H.
Rade Krunić u meču protiv Slovačke (Foto: T. S./Klix.ba)
Rade Krunić u meču protiv Slovačke (Foto: T. S./Klix.ba)
Nogometaš Milana Rade Krunić zadobio je povredu u posljednjem meču Serije A protiv Verone i sada je pod upitnikom za nastup protiv Portugala i Luksemburga, potvrđeno Klix.ba.

Iako je dogovor reprezentacije BiH s Milanom bio da Krunić ne igra posljednju utakmicu, to se na kraju nije desilo i naš veznjak je obnovio povredu koljena od ranije i sada je pod upitnikom za nastup u spomenute dvije utakmice.

Krunić je izuzetno bitan član našeg tima, a u prvom meču protiv Islanda, koji smo pobijedili rezultaotm 3:0, postigao je dva pogotka te bio jedan od najboljih igrača, dok je u porazu protiv Slovačke na terenu proveo svih 90 minuta.

Ukupno je za reprezentaciju BiH odigrao 29 mečeva i postigao četiri pogotka, a sada je sve u rukama doktora Karabega koji će pokušati osposobiti našeg veznjaka za dva izuzetno dva važna meča.

Zmajevi su ranije ostali bez Ermedina Demirovića zbog povrede meniskusa, a ove sedmice će biti podvrgnut operativnom zahvatu.

Što se tiče okupljanja reprezentacije, koje je zakazano za 7. juni, nešto kasnije će se priključiti Ibrahim Šehić i Amir Hadžiahmetović, nakon odluke da se igra posljednje kolo prvenstva u Turskoj, pa će oni doći dva dana poslije.

Naša reprezentacija će 17. juna u Lisabonu igrati s Portugalcima, dok će 20. juna u Zenici ugostiti Luksemburg.