Uz zanimljive poruke
55

Skup "Srbija protiv nasilja" ponovo pokazao jedinstvo: Glumci, TV lica i građani zahtjevaju odlazak Vučića

S. Š.
Skup "Srbija protiv nasilja" počeo je od 18 sati i najavljeno je da će trajati do 21 sat (Twitter)
I ovog puta poslate su snažne poruke: Građani traže ostavku Vučića (Twitter)
U Beogradu je okupljanjem ispred Narodne skupštine Srbije otpočeo peti po redu skup "Srbija protiv nasilja". Nakon obraćanja TV lica i glumaca, koji su pokazali jedinstvo u tome da su društvu u Srbiji potrebne promjene, protest se nastavio šetnjom Bulevarom Kralja Aleksandra.
Okupljenim građanima prva se obratila legendarna glumica Svetlana Bojković, podsjećajući da je vlast građane nazvale "lešinarima" i "hijenama". Nakon nje govorio je Ivan Ivanović, TV voditelj, koji je potom najavio svog kolegu Zorana Kesića.

Kesić se obratio prisutnima te naveo da je odlučio podržati opoziciju zbog bijesa koji je osjetio nakon tragedija koje su se nedavno dogodile u Srbiji. Dodao je kako se ponovo zaljubljuje u svoj grad i svoju zemlju.

Tokom obraćanja, građani su ujedno, uglas, uzvikivali:"Vučiću, odlazi!".

Posebnu pažnju privukao je govor Dragana Bjelogrlića koji je već, podsjetit ćemo, iz Sarajeva poslao poruku da žuri u Beograd kako bi "srušio Vučića".

Osim toga, ovog puta na skupu možemo primjetiti puno interesantnih parola i poruka za Aleksandra Vučića; na zanimljiv način su prikazane želje i zahtjevi građana, kao i to da je "nešto trulo u Srbiji".

Zanimljiv transparent na skupu
Zanimljiv transparent na skupu "Srbija protiv nasilja" (Twitter)

Šetnja će se, kako je ranije najavljeno, od skupštine kretati Bulevarom kralja Aleksandra, Beogradskom do Slavije, krug oko fontane na Slaviji, pa u Kralja Milana do Terazija, Trg Nikole Pašića, pa kroz Pionirski park do Predsjedništva.

Najavljeno je, također, da je skup planiran do 21 sat.