Nepotreban potez
172

Može li bez politike? Đoković savladao Amerikanca pa poručio da je "Kosovo srce Srbije"

S. G.
Screenshot
Screenshot
Novak Đoković danas je u prvom kolu Roland Garrosa savladao američkog tenisera Aleksandra Kovačevića rezultatom 3:0 (po setovima je bilo 6:3, 6:2, 7:6).
Đoković je nakon ovog meča na kameri koja ga je snimala napisao "Kosovo je srce Srbije" i "Stop nasilju", aludirajući na pojačane tenzije koje ovih dana vladaju na Kosovu.

Podsjetimo, na sjeveru ove zemlje jučer je došlo do incidenta između policije Kosova i građana kada su sigurnosne snage pokušale asistirati novim načelnicima Zvečana, Leposavića i Zubinog Potoka u preuzimanju vlasti.

Američki državni sekretar Antony Blinken osudio je ove napade, te pozvao Kurtija da "odmah prekine sa nasilnim mjerama".

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je, shodno jučerašnjim događajima, zakazao sjednicu Nacionalnog savjeta za bezbjednost.

Bilo kako bilo, za nadati se da će se tenzije uskoro smiriti, ali ostaje nejasno zašto se jedan sportista mora baviti pitanjima koja nisu u njegovom domenu.

Đoković će u drugom kolu Roland Garrosa snage odmjeriti sa Mađarom Martonom Fucsovicsem koji je jučer nadigrao Francuza Huga Greniera.

Taj će se meč igrati u srijedu, 31. maja u jutarnjim satima.