14. pogodak u sezoni
23

Cristiano Ronaldo lijepim pogotkom krunisao veliki preokret i ostavio Al-Nassr u borbi za titulu prvaka

K. H.
Trenutak kada je Ronaldo postigao gol za pobjedu Al-Nassra (Foto: Screenshot/Youtube)
Trenutak kada je Ronaldo postigao gol za pobjedu Al-Nassra (Foto: Screenshot/Youtube)
Portugalski nogometaš Cristiano Ronaldo 14. pogotkom u Premier ligi Saudijske Arabije donio je pobjedu svom Al-Nassru protiv Al Shababa, a konačan rezultat meča glasio je 3:2.

Gosti znatno bolje otvaraju meč i u 25. minuti preko Guance iz penala dolaze u vodstvo, a 15 minuta nakon toga, tačnije u 40. minuti, isti igrač postiže i drugi gol i tako donosi veliku prednost svom timu. Ipak, nadu domaćem timu da može doći do preokreta vraća Talisca golom u 44. minuti.

Al-Nassr je zaigrao znatno bolje u drugom poluvremenu, samo šest minuta im je bilo potrebno da preko Ghareeba dođu do poravnanja, nakon čega su u 59. mintui došli do pobjede.

Luiz Gustavo je dodao loptu do Ronalda, Portugalac prolazi kroz odbranu protivničkog tima i onda lijepim udarcem s vrha kaznenog prostora šalje loptu neodbranjivo u protivničku mrežu za, ispostavit će se na kraju, konačan rezultat i važnu pobjedu svog tima.

Al-Nassr je u isto vrijeme osluškivao i rezultat s utakmice između prvoplasiranog Al-Ittihada, no oni su na svom terenu bili bolji od Al Batina sa 1:0 i tako zadržali tri boda prednosti.

Naredni meč Ronaldov Al-Nassr igra protiv Al-Ettifaqa, dok će Al-Ittihad igrati protiv Al Feiha.

Tabela: