10 minuta od centra grada
893

Roof Gardens na Trebeviću dobija finalne obrise, iz svih dijelova Sarajeva izgleda zapanjujuće

Roof Gardens svakodnevno plijeni pažnju građana, ali i svih posjetitelja Sarajeva (Foto: Klix.ba)
Kod kupovine nekretnina, obično maštamo o "nemogućem", što podrazumijeva i želju da se nalazimo blizu centra grada, a da imamo mirno i prirodno okruženje. Međutim, novi kompleks na planini Trebević obećava upravo to. Radovi teku po planu, a armirano-betonski dio radova na konstrukciji je završen.

Izgradnja luksuznog stambeno-poslovnog objekta Roof Gardens počela je prije nepune dvije godine i to na obroncima najbliže sarajevske planine Trebević, do koje vam treba desetak minuta vožnje od samog centra grada.

Sve i da za ovaj objekat do danas još uvijek niste imali priliku čuti, sigurno ste ga primijetili, budući da se nalazi na mjestu vidiljivom iz svih dijelova Sarajeva - od Starog grada, Skenderije pa sve do Ilidže.

Svakodnevno plijeni pažnju građana, ali i svih posjetitelja Sarajeva, a osim što raspolaže fantastičnom panoramom, zbog čega ga nazivaju i "krovom grada", Roof Gardens se polako, ali sigurno, približava kraju svoje izgradnje.

Arminarno-betonski radovi na konstrukciji stambeno-poslovnog dijela, koji su trajali i tokom zimskih mjeseci, sada su završeni. Paralelno teku ostale faze radova, a tim se sve više približava cilju. Krajnji planirani rok za završetak izgradnje je sredina 2024. godine, a posljednje fotografije objekta potvrđuju da će kompleks iduće godine biti spreman za posjetitelje.

Roof Gardens se prostire na skoro 30 hiljada kvadratnih metara i raspolagati će sa 126 stanova i pratećim poslovnim segmentom. Budući da se nalazi na samom početku crnogorične šume sa veličanstvenim panoramskim pogledom na Sarajevo predstavlja jedinstven simbol grada, koji odiše tradicijom i elegancijom modernog dizajna, a koji donosi evoluciju gradskog života. Posebnu pažnju privlače stanovi sa čarobnim pogledom na šumu. Osim što će stanari kompleksa imati priliku uživati u potpuno novom doživljaju svakodnevnog života, veliki dio sadržaja bit će otvoren i za posjetitelje.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Ukratko, onima koji tu budu stanovali, ali i provodili vrijeme, biti će dostupni svi potrebni sadržaji. Tu je centralni trg s terasama, vrtić, igrališta za djecu, aparthotel, poliklinika, spa, wellness i fitness centar, dostupne garaže te raznolika gastro i delikatesna ponuda.

Sve navedeno prati najsavremenija gradnja i arhitektonski koncept koji će biti posebno iskustvo. Ipak, mnogima je kod Roof Gardensa najprivlačnije to što se ovaj objekat nalazi na obroncima planine koja je, zbog svoje naručnosti, a velikog prirodnog bogatstva, najčešća destinacija Sarajlija.

Trebević je, naročito posljednjih godina, doživio "procvat" i brojnim sadržajima koje nudi još više se povezao s glavnim gradom BiH. Do njega se, osim automobilom, može doći i biciklom, žičarom pa čak i pješice te je postao poput omiljenog gradskog parka, u koji posjetitelji stižu tokom cijelog dana.

Također, on je i prvi izbor Sarajlija te posjetitelja iz cijele BiH koji tragaju za čistim zrakom, što je najizraženije u zimskom periodu kada pojačana zagađenost i smog donose mnoge neprijatnosti glavnom gradu BiH.

Sama lokacija Roof Gardensa, pruža mir i tišinu, bez stresa i saobraćajne gužve, a obećava 365 dana svježeg zraka te je zbog toga idealna, kako za život, tako i za izlazak, druženje ili poslovne sastanke. Krov i terase objekta krasit će zelene površine, a prostor oko objekta bit će dodatno obogaćen novim sadnicama crnogoročnog drveća.

Sve to, slaže se i uz misiju ovog objekta, koja za cilj ima da okupi zajednicu ljudi koji dijele ljubav prema prirodi i zdravom načinu života.

Za više informacija o Roof Gardensu posjetite web stranicu roofgardens.ba, nazovite na broj telefona +387 61 66 45 45 ili ih kontaktirajte putem forme u nastavku.