Masters u Rimu
26

Đoković pobijedio Norrieja, Srbijanac mu neće oprostiti jedan veoma nesportski potez na meču

E. B.
Novak Đoković (Foto: EPA-EFE)
Novak Đoković (Foto: EPA-EFE)
Novak Đoković je prošao u četvrtfinale Mastersa u Rimu nakon što je pobijedio Camerona Norrieja rezultatom 2:0 u setovima nakon sat i 28 minuta igre.

U prvom setu Đoković je napravio break u drugom gemu, te ga zadržao sve do kraja i prvu dionicu igre riješio u svoju korist rezultatom 6:3.

U drugom setu Đoković je ponovo napravio rani break, ovaj put u trećem gemu i poveo sa 2:1, a potom je 13. teniser svijeta uzvratio re-breakom, a način na koji je osvojio posljednji poen je izazvao bijes kod Đokovića.

Nakon duže razmjene i loše odigrane lopte Novaka Đokovića, Norrie je odigrao "drop shot", u nastavku poena Đoković je visoko podigao lopticu na smeč Norrieju i okrenuo leđa, te krenuo nazad ka osnovnoj liniji jer je bilo jasno da će Britanac osvojiti poen i čitav gem.

No, Norrie je pogodio Novaka koji se odmah okrenuo i dao do znanja Norrieju da je ljut i da mu sigurno u bliskoj budućnosti neće oprostiti taj veoma nesportski potez.

Taj potez Norrieja je još više motivisao Đokovića koji je do kraja seta napravio još jedan break i ukupnim rezultatom 6:3, 6:4 prošao u četvrtfinale gdje će igrati protiv boljeg iz duela Alexei Popyrin - Holger Rune.