Šef struke bordo tima
123

Varešanović otvorio dušu nakon derbija: Ja sam kao ratni zločinac, Bordo prijatelji manipulišu javnost

S. G.
Trener Sarajeva (Foto: T. S./Klix.ba)
Trener Sarajeva (Foto: T. S./Klix.ba)
Trener fudbalskog kluba Sarajevo Mirza Varešanović obratio se javnosti na press konferenciji nakon 149. vječitog derbija koji je okončan podjelom bodova 2:2.
Sarajevo je golovima Dala Varešanovića i Renana Oliveire vodilo sa 2:0, ali je rezervista Krpić sa dva pogotka Plavima donio zlata vrijedan bod.

Trener Sarajeva Mirza Varešanović u ovom meču zbog suspenzije nije vodio svoj tim, ali je na pressici imao svašta za reći.

"Ponavlja nam se ovakva situacija drugi put ove sezone. U 78. minuti vodimo sa 2:0 i umjesto da stanemo na loptu i imamo posjed mi prihvatamo Željinu igru i dozvolimo sebi ovo.

Uveli smo tri iskusna igrača, a oni Krpića. Tražio sam da izađemo naprijed i ne znam šta se desilo. Nisam zadovoljan ni igrom, niti bilo čim drugim.

Jedina pozitivna stvar je što nam ovaj bod više odgovara, a da smo slavili skoro sigurno bi je osigurali. Hvala našim navijačima na podršci i nadam se da ćemo ih obradovati na kraju sezone.

Nama su navijači itekako nedostajali. Ja poštujem njihovo mišljenje, a u klub sam došao prije pet mjeseci. Doživio sam u pet mjeseci toliko kritika. Prijetili su da mi treba oteti djecu, Dalu slomiti noge... Bio sam kao ratni zločinac radi izjava od prije 12 godina.

Porodica mi je pod velikim pritiskom, nisam to zaslužio. Nisam to zaslužio kao dijete grada, dijete kluba, FK Sarajevo je dio moje porodice. Ja opet neću navijačima zamjeriti ništa, a ima to Udruženje koje piše saopštenje sa vremena na vrijeme.

Oni su izmanipulisali mnoge. Ugasili su školu Asim Ferhatović Hase, a ja im ne dam da se približe svlačionici. Nikada to neću dozvoliti. Meni je samo žao što moji igrači nemaju podršku i oni jedva čekaju da se navijači vrate.

Oni su izmanipulisani od strane Bordo prijatelja i reći ću to gdje god treba. Ti ljudi su ugasili školu Asim Ferhatovi Hase, oni sve diktiraju... Ja sam dijete Sjevera, dio sam njih, istina da je bilo nesmotrenih izjava, neke su izvučene iz konteksta. To je bilo prije 13 godina, sada sam iskusniji i pametniji. Vjerujem da ćemo u preostale dvije utakmice ostvariti naš cilj", rekao je Varešanović.

Sarajevo u narednom kolu gostuje Veležu u Mostaru, a sezonu će okončati domaćom utakmicom protiv konjičkog Igmana.