Sarajevski derbi
13

Varešanović i Bašić otkrili karte za derbi: Veliko iznenađenje u timu Željezničara

D. P.
Historijat sarajevskih derbija (Foto: A.L. / Klix.ba)
Historijat sarajevskih derbija (Foto: A.L. / Klix.ba)
Nogometaši Sarajeva i Željezničara od 20 sati na stadionu Asim Ferhatović Hase igraju 149. sarajevski derbi, a dvojica trenera odabrali su početne postave za ovaj duel.

Meč je od iznimne važnosti za oba tima. Sarajevo i Željezničar bore se za Evropu, Bordo tim je u nešto boljoj situaciji uoči ovog derbija zbog dva boda više na tabeli, a Željezničar se nada da će to promijeniti eventualnom pobjedom danas.

Treneri Mirza Varešanović i Nermin Bašić odredili su početne sastave. Gostujući tim s velikim deficitom na defanzivnim pozicijama stiže na Koševo, a trener Bašić izveo je u prvih 11 sve što je imao od igrača u odbrani koja je poljuljana suspenzijama i povredama.

Bašić je spremio i veliko iznenađenje u timu Željezničara. Plavi će igrati bez klasičnog napadača, a "lažnu devetku" trebali bi igrati Joseph Amoah ili Clarismario Santos.

FK Sarajevo: Dizdarević, Musa, Jelić-Balta, Šerbečić, Martinović, Radović, Vrančić, Varešanović, Ziljkić, Kyeremeh i Oliveira. Na klupi su: Šahinović, Vršajević, Mulalić, Ramić, Tomašević, Džafić, Čirjak, Aničić i Mustafić.

FK Željezničar: Muftić, Kosorić, Šehić, Drina, Jašarević, Mekić, Hodžić, Hajdarević, Drljo, Amoah i Santos. Na klupi su: Bender, Krpić, Haračić, Bekrić, Gasal, Štilić, Beganović, Beća i Hodžić.

Utakmica između Sarajeva i Željezničara igra se na Koševu s početkom u 20 sati. Dok su najvatreniji domaći navijači Horde zla još uvijek pod bojkotom i neće biti smješteni na sjevernoj tribini stadiona, gostujućih navijača oko 2.200 smješteno je na jugu.

Utakmicu možete gledati u direktnom TV prijenosu u programu Arene Sport, dok je portal Klix.ba za vas spremio tekstualni prijenos 149. sarajevskog derbija.