Velika podrška gostima
1

Manijaci priredili prelijep dekor s plavim zastavama, a onda i bakljadu u derbiju

D. P.
Koreografija navijača Željezničara (Foto: I. L./Klix.ba)
(Foto: I. L./Klix.ba)
Najvatreniji navijači Željezničara stigli su na stadion Asim Ferhatović Hase i smjestili se na južnu tribinu odakle će bodriti svoje miljenike u 149. sarajevskom derbiju.

Sarajevo i Željezničar od 20 sati na Koševu igraju vrlo važan derbi u borbi za Evropu. Utakmica je imala uvertiru nakon što su gostujući navijači dobili manji broj ulaznica od očekivanog.

Na kraju, nakon intervencije Nogometnog saveza BiH, Željini navijači dobili su 2.200 ulaznica za južnu tribinu Koševa, što je rasprodato već jutros rano. U tom broju Manijaci su populnili južnu tribinu.

Manijaci su u korteu stigli na Koševo, a onda se smjestili na Jug odakle bodre svoj klub danas. Već od prve minute krenula je pjesma Željinih navijača.

Najvatreniji gostujući fanovi spremili su i lijep dekor na današnjoj utakmici i nema dileme da su oni jedan od glavnih faktora u borbi gostujućih nogometaša za pozitivan rezultat.

Naime, s prvim zviždukom sudije Irfana Peljte na južnoj tribini priređena je lijepa koreografija. U pitanju su plave zastavice kojima su gosti priredili sjajan dekor na Jugu.

Foto: I. L./Klix.ba
Foto: I. L./Klix.ba

Nakon toga, uslijedila je i bakljada na južnoj tribini. Sudija Peljto je nakratko prekinuo utakmicu zbog gustog dima koji se nadvio nad koševski stadion, a onda je utakmica nastavljena nakon dvije minute pauze. Video bakljade pogledajte u našem prilogu na vrhu članka.

Susret je počeo u 20 sati, a možete ga pratiti u tekstualnom prijenosu na portalu Klix.ba.