Pod policijskom pratnjom
754

Manijaci u korteu krenuli ka Koševu, Željo će imati podršku kao na domaćem terenu

H. H.
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: I. L./Klix.ba)
Navijači Fudbalskog kluba Željezničar, popularni Manijaci, krenuli su u korteu na stadion "Asim Ferhatović Hase" gdje se večeras od 20 sati igra veliki sarajevski derbi.
Korteo Manijaka je ka Koševu krenuo s Vrbanje mosta, gdje su se počeli skupljati danas oko 17:30 sati.

Željini navijači su put Koševa krenuli uz jaku policijsku pratnju, a s obzirom na bojkot Hordi zla, Plavi s Grbavice imat će podršku kao na domaćem terenu, jer će izostati nadmetanje sa najvatrenijim pristalicama Sarajeva.

Navijačima Željezničara prvobitno je pripalo 1.825 ulaznica, ali su Plavi nakon toga uložili žalbu i tražili veći broj karata. Željezničar se tom prilikom pozvao na član 11 pravilnika o sigurnosti Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.

Takmičarska komisija NS BiH je jučer prihvatila žalbu i naložila Bordo klubu da se navijačima Željezničara omogući dodatni broj ulaznica za derbi.

Jutros je tako na Grbavicu stiglo dodatnih 375 ulaznica pa navijači Željezničara ukupno na raspolaganju imaju 2.200 ulaznica.

Direktan prijenos utakmice Sarajevo - Željezničar možete pratiti na kanalu Arena Sport BiH od 20 sati, kao i tekstualni prijenos na portalu Klix.ba.